Μητσοτάκης για φωτιές: Μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι - Θα είμαστε αμείλικτοι με εμπρηστές

Μητσοτάκης για φωτιές: Μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι - Θα είμαστε αμείλικτοι με εμπρηστές Facebook Twitter
Φωτ. Eurokinissi
0

Στις φονικές και καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ημερών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «δύσκολες και πολύ στενάχωρες» καθώς «θρηνούμε τέσσερις συμπολίτες μας, τους δύο χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι έπεσαν την ώρα του καθήκοντος στον πόλεμο κατά της πυρκαγιάς και δυο συμπολίτες μας οι οποίοι δυστυχώς δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από την πύρινη λαίλαπα»

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το βλέπουμε και σε όλη τη Μεσόγειο ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας επηρεάζει όλους πιο έντονα ίσως και από ό,τι οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει. Η κλιματική κρίση είναι μια πραγματικότητα αλλά δεν μπορεί να είναι και άλλοθι. Η χώρα μας οφείλει να κάνει ακόμα περισσότερα βήματα για να μειώσει όσο είναι εφικτό τις επιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «οι φωτιές μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι».

«Αν είναι από αμέλεια, είναι ασυγχώρητη. Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος με τους εμπρηστές», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM