Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εκβιάζεται από τον Καμμένο - Ένοχα μυστικά

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εκβιάζεται από τον Καμμένο - Ένοχα μυστικά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε, σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός εκβιάζεται από τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο. 

Μιλώντας στη Λαμία, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε ότι «ποτέ άλλοτε η ελληνική πολιτική δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά όσο σήμερα».

«Μία κυβέρνηση μειοψηφίας δανείζεται βουλευτές κατά περίπτωση και νομοσχέδιο (...) ψάχνει δεκανίκια για να περάσει μερικές ακόμη εβδομάδες στην εξουσία», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας πως «τα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια γίνονται αντικείμενο συναλλαγής».

«Βουλευτές σε τιμή ευκαιρίας»

 

«Η συμπολίτευση έχει σηκώσει σημαία ευκαιρίας – κι αυτός είναι ο πιο ήπιος τρόπος να περιγραφεί η κατάσταση. Γιατί θα μπορούσε να γίνει λόγος και για βουλευτές σε τιμές ευκαιρίας. Ο "αναντικατάστατος σύμμαχος" κ. Καμμένος – γιατί έτσι τον αποκαλούσε πριν λίγο καιρό ο κ.Τσίπρας – εκβιάζει πια δημόσια τον πρωθυπουργό».

«Τι και γιατί φοβούνται τόσο πολύ; Πόσο αποτιμάται η σιωπή του κ.Καμμένου για τα ένοχα μυστικά που τον ενώνουν με τον πρωθυπουργό;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όλα μπροστά μας είναι. Ο κ.Τσίπρας είναι πια ένας δημοσίως εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ ό,τι κι αν πάρει. Όπως όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. .

«Προκαλεί θλίψη ο Βούτσης»

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστρεψε τα πυρά του και κατά του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. 

«Στη "μελαγχολική μας Δημοκρατία", ο Πρόεδρος της Βουλής προκαλεί θλίψη γιατί, αντί να ασκεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του, κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μία κυβέρνηση "κουρελού"».

Για τη στάση του Τσίπρα απέναντι στους διαδηλωτές

«Αυτοί που διαλαλούσαν το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, αποδείχτηκαν μια κυνική ομάδα που κατέκτησε την εξουσία με ψέματα και προσπαθεί να τη διατηρήσει πάση θυσία και ευτελίζοντας κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας».

«Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα όσα παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα. Δεν έχει υπάρξει Πρωθυπουργός που να προσβάλλει διαδηλωτές – παραβιάζοντας ανοιχτά και δημόσια το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Ούτε έχει υπάρξει ποτέ κυβερνητικό στέλεχος με το ύφος και το ήθος του κ.Πολάκη», είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

Εθνικά επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι είναι «εθνικά επιζήμια καθώς ανοίγει πληγές αλυτρωτισμού».

«Είναι προφανές ότι η συνθήκη προσφέρει στην πράξη ταυτότητα και γλώσσα σε έναν λαό ο οποίος θα αποκαλείται -μόνον αυτός - "μακεδονικός" και καθορίζει ένα κράτος που θα κατοικείται - μόνον αυτό - από "Μακεδόνες". Ακόμη κι ο τυπικός όρος «Βόρεια Μακεδονία» θα εκπέσει αφού πουθενά δεν υπάρχει αναφορά έστω σε "βορειομακεδονικό" λαό και έστω σε "βορειομακεδονική" γλώσσα και πολιτισμό», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας είπε "ναι" εκεί όπου όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είπαν "όχι". Αρνήθηκε την εθνική γραμμή. Και - δεν ξέρω με τι ανταλλάγματα - παρέδωσε το ισχυρότερο διπλωματικό όπλο της χώρας, δηλαδή την έγκριση για είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM
Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Πολιτική / Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δικαιολόγησε απολύτως τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση και για τα οποία έκανε παρέμβαση η Τουρκία
LIFO NEWSROOM