Μητσοτάκης στο υπουργικό: «Είμαστε έτοιμοι για πρόσθετες παρεμβάσεις εφόσον χρειαστεί»

Μητσοτάκης στο υπουργικό: «Είμαστε έτοιμοι για πρόσθετες παρεμβάσεις εφόσον χρειαστεί» Facebook Twitter
0

«Τις επόμενες εβδομάδες μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας την εισήγησή του στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός έστειλε, επίσης, μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες που εξακολουθούν και υπάρχουν «ειδικά στο μέτωπο της οικονομίας, φυσά στην Ελλάδα ένας αέρας εθνικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας».

Παράλληλα, στην εισαγωγική του τοποθέτηση επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών», στην οποία -όπως είπε- «η θεσμική κανονικότητα είναι η ισχυρότερη απάντηση».

«Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές», επισήμανε ο Κ. Μητσοτάκης.

Όπως υπογράμμισε «αυτή η θεσμική τάξη, η δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών» προσθέτοντας ότι «η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος κανόνας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, απένειμε τα εύσημα σε όσους συνεργάστηκαν για να υπάρξει «αυτό το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών στην πατρίδα μας, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας» και τόνισε: «Ξέρουμε, το γνωρίζουμε, ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Τέλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας, υπογραμμίζοντας, συγκεκριμένα: «Παρατηρούμε με πολύ μεγάλη προσοχή τι συμβαίνει, κυρίως στην αγορά εργασίας, και μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, πρωτίστως το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας, είμαστε πάντα έτοιμοι -εφόσον χρειαστεί- να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας, κάτι το οποίο αποτέλεσε από την αρχή της κρίσης την πρώτη μας απαράβατη προτεραιότητα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δώρο Τασούλα στην Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

Πολιτική / Το δώρο Τασούλα στην Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

«Αναλαμβάνετε σε καιρούς αβέβαιους, με πολλές εντάσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, σε έναν κόσμο μεταβατικό και σε μια εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων» είπε η Κ. Σακελλαροπούλου στον Κ. Τασούλα
LIFO NEWSROOM
Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM