ΝΔ: Στις 7 Ιουλίου ο λαός θα ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή με την ψήφο του

ΝΔ: Στις 7 Ιουλίου ο λαός θα ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή με την ψήφο του Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Νέα Δημοκρατία σχολίασε τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το κλείσιμο της Βουλής λέγοντας πως στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα ολοκληρωθεί η πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε με τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. 

Στις 6:30μ.μ, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών, υποστηρίζοντας πως μία παρατεταμένη προεκλογικής περίοδος μέχρι τον Σεπτέμβιο θα εγκυμονούσε κινδύνους για την ελληνική οικονομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 26 Μαΐου ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Στις 7 Ιουλίου, και πάλι με την ψήφο του, θα ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή που τόσο χρειάζεται η χώρα, για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη και η ευημερία σε όλους τους Έλληνες».

Στη συνάντηση του με τον Προκόπη Παυλόπουλου, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε πως από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών δημιουργήθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, που αν κρατούσε μέχρι το τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης έως τον Σεπέμβριο, θα έθετε σε κίνδυνο την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Προτίθεμαι να ζητήσω τη διάλυση τη βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών. Διαμορφώθηκε μία συνθήκη, παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου (...) έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας» είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για έναν «ενάρετο κύκλο» που δεν πρέπει να διαταραχθεί.

«Οπως ξέρετε από το βράδυ των ευρωεκλογών έχω πει ότι θα ζητήσω εκλογές (...) Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση της ευθύνης σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν Εθνικές Εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο σχετικός Νόμος, για την ανανέωση της λαϊκής εντολής» πρόσθεσε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM