Ο Φίλης ζητά την παραίτηση Καμμένου μετά τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Ο Φίλης ζητά την παραίτηση Καμμένου μετά τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ζητά ο Νίκος Φίλης μετά και τη χθεσινή συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

 

«Όταν σε ένα κορυφαίο ζήτημα ένας κορυφαίος υπουργός διαφωνεί δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Σχολιάζοντας τη στάση του Πάνου Καμμένου τόνισε ότι «Η κυβέρνηση έχει μία γραμμή, αυτή που υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις. Τότε δεσμεύτηκε στην προσπάθεια για λύση του Σκοπιανού στη βάση σύνθετης ονομασίας». Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι έχουμε μια ιστορική συμφωνία που μόνο καλά θα φέρει για τη χώρα.

Το πρώτο θεσμικό ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της για λύση του Σκοπιανού. Θα σχολιάσω τη θέση του κ. Καμμένου τη μέρα της ψηφοφορίας.

Ο κ. Φίλης δήλωσε επίσης: Αν ο κ. Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση μομφής θα είναι σαν μομφή εναντίον του πατέρα του.

Αναφερόμενος στην προοπτική συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τόνισε: Οι αλλαγές στους συνοδηγούς στο πιλοτήριο δεν γίνονται εν πτήσει, αλλά μετά τις εκλογές. Χωρίς βιασύνες θα αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα. Ως προς την ψηφοφορία στη Βουλή ανέφερε ότι δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία. Δεν υπάρχει θέμα συνοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι διολισθαίνει στον εθνικισμό σε αντίθεση με τον πατέρα του που προσπάθησε να λύσει το σκοπιανό και τον επέκρινε για προσπάθεια εμπλοκής του ΠτΔ σε μικροκομματικά παιχνίδια. Είπε επίσης ότι δεν έχουν καμία σημασία όσα λέει ο κ. Λεβέντης (ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του ΠτΔ).

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ