Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού: Τα μηνύματα Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού: Τα μηνύματα Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Unsplash
0

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και στήριξης προς όλες τις γυναίκες, ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώτη Γεννηματά» και στις γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε την ανάγκη για «πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και εμπιστοσύνη στην επιστήμη». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έλαβε χώρα χθες και σήμερα στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου και αφορά στον δωρεά προληπτικό έλεγχο 70 γυναικών από την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν πρέπει «να τρομοκρατούμαστε, αλλά και να μην εφησυχάζουμε» και προτρέπει τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν το σώμα τους «με αγάπη, θετική διάθεση και γνώση».

Στην ανάρτησή της στο Facebook η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε πως «όσο εμείς οι γυναίκες παρακολουθούμε το σώμα μας, όσο δεν αμελούμε την αυτοεξέταση, όσο μένουμε πιστές στο ετήσιο ραντεβού μας για μαστογραφία, τόσο απομακρύνουμε τον κίνδυνο».

Η ανάρτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού η πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε στην εξής ανάρτηση:

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού: Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με γυναίκες στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώτη Γεννήματα» για τον καρκίνο του μαστού επεκτείνεται και στις γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών, από 50-69 ετών που ήταν μέχρι σήμερα.

«Πάνω από 300 χιλιάδες γυναίκες έχουν κάνει χρήση αυτής της υπηρεσίας, της δωρεάν μαγνητικής μαστογραφίας την οποία παρέχουμε στις γυναίκες, και έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 15 χιλιάδες περιστατικά καρκίνου του μαστού, τα πιο πολλά πρώιμα, άρα και με πολύ καλή πρόγνωση ως προς τη θεραπεία τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» απευθύνεται έως σήμερα σε 1,3 εκατομμύρια γυναίκες 50-69 ετών και παρέχει δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, δωρεάν εξέταση σε ειδικό γιατρό και δωρεάν υπερηχογράφημα. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) εξέτασε την αναθεώρηση των ηλικιακών ορίων σύμφωνα με τις νέες ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες και το αμέσως επόμενο διάστημα θα σταλεί sms και στις νέες δικαιούχους, της ομάδας 45 έως 74 ετών.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης πως «καταλαβαίνω τον φόβο του να πάει κάποια γυναίκα να κάνει μία εξέταση, αλλά να γνωρίζουν και οι γυναίκες ότι όσο νωρίτερα το βρουν κάποιο εύρημα τόσο καλύτερο θα είναι για την πρόγνωσή τους. Από εδώ θέλω να στείλω ένα πολύ σημαντικό μήνυμα πρόληψης το οποίο θέλουμε να μεταφέρουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM