Παππάς: Προϋπόθεση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων είναι τα μέτρα για το χρέος

Παππάς: Προϋπόθεση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων είναι τα μέτρα για το χρέος Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

«Προϋπόθεση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων είναι τα μέτρα για το χρέος», υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

«Τα μέτρα για το 2019 και το 2020 μπήκαν στο τραπέζι, επειδή κάποιες χώρες επέμεναν να συνεχίσει το ΔΝΤ να είναι μέρος του προγράμματος. Το Ταμείο, εκτός από τις δημοσιονομικές αυτές παρεμβάσεις, τις οποίες συμφωνήσαμε, βάζει και την προϋπόθεση της αναδιάρθρωσης του χρέους. Αν, λοιπόν, υπάρξει μία λύση που δεν το ικανοποιεί και αποχωρήσει -μιλάω για το υποθετικό σενάριο- φεύγουν από το τραπέζι οι λόγοι που επέβαλαν την εφαρμογή των δημοσιονομικών παρεμβάσεων το 2019 και το 2020», τόνισε.

«Η κουβέντα για το χρέος, αυτήν τη στιγμή, αποσυνδέεται από το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων λιτότητας. Αυτός ήταν ο κίνδυνος τον οποίο βιώναμε, δηλαδή, να έρχεται το ΔΝΤ, ο υπέρμαχος της αναδιάρθρωσης του χρέους και να λέει "αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά χρειάζεται παραπάνω λιτότητα". Μάλιστα, ζήταγε λιτότητα τέτοια που θα ακύρωνε και οποιαδήποτε ευεργετική επίπτωση θα έχει η αναδιάρθρωση του χρέους», πρόσθεσε.

Σχετικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα, τόνισε πως «το κρίσιμο είναι ότι μιλάμε για παρεμβάσεις που αφορούν το 2019 και το 2020 και θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, όλοι οι αντισυμβαλλόμενοι στη διαπραγμάτευση παραδέχονται ότι οι στόχοι του προγράμματος πιάνονται».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM