Πάσχα 2024: Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών για την Ανάσταση

Πάσχα 2024: Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών για την Ανάσταση Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη Ανάσταση στην Τήνο / EUROKINISSI
0

Οι πολιτικοί αρχηγοί από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έστειλαν τις ευχές τους για την Ανάσταση, από όπου βρίσκονται για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στο νησί των Κυκλάδων για το Πάσχα, ενώ το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής παρακολούθησε την Ακολουθία και Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου. Με νέο μήνυμά του σήμερα από το νησί μετά την πρώτη Ανάσταση, τόνισε πως  «η παράδοση επιβάλλει αυτές τις Άγιες μέρες του Πάσχα να τις περνάμε μαζί με τους αγαπημένους μας».

«Η σκέψη μας, όμως, πρέπει να τρέχει πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που περισσότερο παρά ποτέ αυτές τις μέρες χρειάζονται τη στήριξή μας, αλλά και σε όλες και σε όλους τους ενστόλους μας, αυτούς που νύχτα μέρα, και αυτές τις Άγιες μέρες, αγωνίζονται προκειμένου όλες και όλοι να είμαστε ασφαλείς. Εδώ, από τη Μεγαλόχαρη της Τήνου, αυτό το τόσο σημαντικό νησί για την Ορθοδοξία μας, θέλω να ευχηθώ σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Χρόνια πολλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάσχα 2024: Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών για την Ανάσταση Facebook Twitter
Φωτ. / EUROKINISSI
Πάσχα 2024: Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών για την Ανάσταση Facebook Twitter
Φωτ. / EUROKINISSI

Πάσχα 2024: Η ευχή του Στέφανου Κασσελάκη για την Ανάσταση

Από την Κέρκυρα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αφού έσπασε «μπότηδες», τηρώντας με αυτό τον τρόπο το έθιμο του νησιού για την Πρώτη Ανάσταση, έστειλε τις δικές του ευχές στους πολίτες, μέσω ανάρτησής του στα social media, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «θα σπάσουμε και αυγά, θα χαλάσουμε τη σούπα σε όλο το σύστημα που βάζει σκοτάδι αντί για φως στη χώρα μας».

«Πάμε να σπάσουμε τους μπότηδες και μετά, πρώτα ο Θεός, θα σπάσουμε και αυγά, θα χαλάσουμε τη σούπα σε όλο το σύστημα το οποίο βάζει σκοτάδι αντί για φως στη χώρα μας, Χρόνια Πολλά», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που συνόδευσε με ένα βίντεο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάσχα 2024: Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών για την Ανάσταση Facebook Twitter
Φωτ. / EUROKINISSI
Πάσχα 2024: Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών για την Ανάσταση Facebook Twitter
Φωτ. / EUROKINISSI

Νίκος Ανδρουλάκης για Πάσχα: «Το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού σηματοδοτεί τη νίκη της αλήθειας κατά του ψεύδους»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, στις ευχές του προς τους πολίτες για το Πάσχα, εύχεται «να γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με περισσότερη ευημερία και ασφάλεια». Παράλληλα, αναφέρεται και στο γεγονός, πως πολλές οικογένειες αδυνατούν, λόγω της ακρίβειας, να απολαύσουν ένα γεμάτο πασχαλινό τραπέζι. «Χρειάζεται πολιτική βούληση και σχέδιο για να προστατεύσουμε τα εισοδήματα των πιο ευάλωτων νοικοκυριών και της μεσαίας τάξης, ώστε να ξεβαλτώσει η αγοραστική δύναμη του ελληνικού λαού από την τελευταία θέση στην ευρωζώνη.

»Να ξανακάνουμε εθνικό στόχο τη σύγκλιση της πατρίδας μας με τα πιο ανεπτυγμένα κράτη της Ευρώπης. Το πετύχαμε στο παρελθόν, μπορούμε να το πετύχουμε και σήμερα μέσα από ένα άλλο υπόδειγμα διακυβέρνησης, που θα έχει περισσότερη διαφάνεια, δημοκρατική συμμετοχή και σεβασμό στο κράτος δικαίου. Μπορούμε καλύτερα, διότι την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε», συμπληρώνει.

Τέλος, αναφέρει ότι το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού σηματοδοτεί τη νίκη της αλήθειας κατά του ψεύδους, της αγάπης κατά της μισαλλοδοξίας και του θριάμβου της ζωής πάνω στον θάνατο και είναι διαρκές και πανανθρώπινο. «Το φετινό Πάσχα ας αγωνιστούμε για να μετατραπεί σε πέρασμα από έναν κόσμο πολέμων, δοκιμασιών και ανισοτήτων σε μια κοινωνία συμπερίληψης, ειρήνης και αλληλεγγύης. Η αγωνία μας βρίσκεται στον άμαχο πληθυσμό που θυσιάζεται στη Γάζα, αλλά και σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Η ανθρωπότητα οφείλει να διασφαλίσει τη νίκη της καταλλαγής εις βάρος της ισχύος των όπλων. Εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά», καταλήγει.

Πάσχα 2024: Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών για την Ανάσταση Facebook Twitter
Φωτ. / EUROKINISSI

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση βρίσκεται στα δικά μας χέρια με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ»

Στο πασχαλινό  μήνυμά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εύχεται «χρόνια πολλά σε όλους και όλες», συμπληρώνοντας πως «το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση βρίσκεται στα δικά μας χέρια με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ένωση των πολέμων, των λόμπι, της εκμετάλλευσης και εκεί που τελικά ανατρέπονται στην πράξη, στους δρόμους του αγώνα».

Αλέξης Χαρίτσης για Πάσχα: «Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι αυτή θα είναι η κανονικότητα μας»

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης στο μήνυμά του για την Ανάσταση, αναφέρει πως πρέπει να «κρατήσουμε το μήνυμα αυτών των ημερών». «Έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια να ζούμε από τη μια κρίση στην άλλη. Δεν μπορούμε όμως να αποδεχτούμε ότι αυτή θα είναι η κανονικότητα μας. Ας κρατήσουμε λοιπόν το μήνυμα αυτών των ημερών. Το μήνυμα της ελπίδας, το φως, την αλληλεγγύη, την οικουμενική προσδοκία για ειρήνη και για δικαιοσύνη», καταλήγει.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM