Πόλεμος στο Ισραήλ-ΥΠΕΞ: Επαναπατρίζονται άμεσα 81 Έλληνες

Πόλεμος στο Ισραήλ-ΥΠΕΞ: Επαναπατρίζονται άμεσα 81 Έλληνες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Επαναπατρίζονται άμεσα 81 Έλληνες που βρίσκονται σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

Από τα 149 καταγεγραμμένα άτομα, τα 81, που ήταν μέρος δύο οργανωμένων εκδρομών, βρίσκονται ήδη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Ισραήλ, από όπου θα πετάξουν για Αθήνα απευθείας με προγραμματισμένη πτήση της El Al στις 21:30 απόψε.

Για τους υπόλοιπους μεμονωμένους επισκέπτες καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η επιστροφή τους να γίνει με ασφάλεια στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Έλληνες επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή.

Έλληνες στο Ισραήλ: «Κρυβόμαστε σε δωμάτιο από μπετόν»

«Η κατάσταση εδώ είναι πάρα πολύ δύσκολη. Από χθες στις 6:30 το πρωί βρισκόμαστε σε ένα καταφύγιο με τα δύο πιτσιρίκια. Καταφύγιο εδώ είναι ένα δωμάτιο του σπιτιού που είναι φτιαγμένο από μπετόν», είπε Έλληνας που μένει μόνιμα στο Ισραήλ, μιλώντας στην ΕΡΤ.
 

«Φανταστείτε ότι η κρεβατοκάμαρα του παιδιού είναι φτιαγμένη από μπετόν οπότε όλοι μπαίνουμε μέσα σε αυτό. Το δωμάτιο έχει μια πόρτα που κλείνει αεροστεγώς. Αυτό είναι το καταφύγιο. Ουσιαστικά είμαστε κλεισμένοι μέσα σε ένα σπίτι επειδή πέφτουν συνεχώς ρουκέτες, έχουμε άγνωστο αριθμό τρομοκρατών μέσα στο κράτος του Ισραήλ ακόμα, οι οποίοι κυκλοφορούν με καλάζνικοφ και καθαρίζουν εν ψυχρώ κυρίως παιδάκια και γυναίκες», τόνισε και πρόσθεσε ότι «οι τρομοκράτες αυτοί είναι έξω στους δρόμους, τώρα έχουν μπει μέσα σε οικισμούς, ενώ χθες έκαναν επίθεση ταυτόχρονη σε 22 οικισμούς».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM