Πώς θα εγκρίνουν 18 κυβερνήσεις και κοινοβούλια την έναρξη των συνομιλιών με την Ελλάδα

Πώς θα εγκρίνουν 18 κυβερνήσεις και κοινοβούλια την έναρξη των συνομιλιών με την Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτο: EPA/RAINER JENSEN
0

Δεκαοκτώ κυβερνήσεις ή κοινοβούλια, πλην της Βουλής των Ελλήνων, πρέπει να εγκρίνουν την έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα για το νέο πακέτο διάσωσης, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα POLITICO επισημαινοντας ότι δεν απαιτείται η έγκριση όλων των κοινοβουλίων των χωρών της ευρωζώνης.

Εκτιμάται ωστόσο πως μέχρι τη στιγμή που το γερμανικό Κοινοβούλιο θα εγκρίνει την έναρξη των διαπραγματεύσεων, τα υπόλοιπα κοινοβούλια θα έχουν ήδη οριστικοποιήσει τη θέση τους.

Ειδικότερα αναφέρεται οτι την Παρασκευή 17 Ιουλίου, η ολομέλεια του γερμανικού Κοινοβουλίου θα συζητήσει τη στήριξη ή μη του τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, ενώ επισημαινεται ότι αρκετά μέλη των Χριστιανοδημοκρατών έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι θα απορρίψουν το αίτημα.

Η Γαλλία θεωρείται πως θα είναι από τα πρώτα κοινοβούλια που θα συζητήσει και θα εγκρίνει τη συμφωνία, ενώ σήμερα Τετάρτη θα ασχοληθεί με το ζήτημα και το Κοινοβούλιο της Λετονίας, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν θα υπάρξει σχετική ψηφοφορία. Ενδέχεται να πραγματοποιηθεί απλή συζήτηση και η απόφαση να ληφθεί από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του λετονικού Κοινοβουλίου.

Το Κοινοβούλιο της Εσθονίας θα συγκληθεί την Πέμπτη. Επίσης, δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει ψηφοφορία, αλλά αναμένεται ότι ο Εσθονός Πρωθυπουργός θα κάνει σχετική παρουσίαση.

Στη Φινλανδία και στην Ολλανδία –οι οποίες θεωρούνται ότι ανήκουν στο σκληρό στρατόπεδο της Γερμανίας- η ψηφοφορία θα γίνει από κοινοβουλευτικές επιτροπές. Το Κοινοβούλιο της Αυστρίας θα ψηφίσει την Παρασκευή, ενώ σε επίπεδο κυβέρνησης, θα αποφασίσουν το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Λιθουανία και η Σλοβακία.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM