Προβοκάτσια και πλαστογραφία καταγγέλει ο Κατρούγκαλος

Προβοκάτσια και πλαστογραφία καταγγέλει ο Κατρούγκαλος Facebook Twitter
23

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, προχώρησε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου προκειμένου να απαντήσει στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα». Νωρίτερα είχε δηλώσει πως από την εκλογή του ως ευρωβουλευτής έφυγε από την εταιρία αυτή και έκτοτε δεν ανέλαβε καμιά παρόμοια υπόθεση ούτε συνέταξε καμιά σχετική εργολαβική σύμβαση.

Στην συνέντευξη Τύπου ο κος Κατρούγκαλος ανέφερε πως το δημοσίευμα δεν είναι απλά συκοφαντικό, αλλά το χαρακτήρισε προβοκάτσια και πλαστογραφία. Πρόσθεσε επίσης πως "Αν είχα κάνει το συμφωνητικό, θα έπρεπε όχι απλά να παραιτηθώ, αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω."

 

Όπως ανέφερε στην συνέντευξη, το επίμαχο συμφωνητικό αφορά μισθολογική διαφορά δημοσίου υπαλλήλου χωρίς πολιτικό βάρος και όλες οι σχετικές αγωγές υπαλλήλων που απολύθηκαν από το Δημόσιο ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είχαν ασκηθεί από το 2013 και το 2014.

 

Παράλληλα πρόσθεσε πως στο παρελθόν έχει ασχοληθεί μόνο με υποθέσεις που αφορούσαν 20 σχολικούς φύλακες από τους οποίους θα πληρωνόταν μόνο σε περίπτωση δικαστικής αμετάκλητης απόφασης από τον Άρειο Πάγο. 

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως το ρεπορτάζ είναι συλλεκτικό κομμάτι κιτρινισμού και ψέματος ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του δημοσιογράφου που το υπογράφει.

Παράλληλα αξιώνει από την εφημερίδα να του ζητήσει συγγνώμη τη Δευτέρα και να καταβάλλει 10.000 ευρώ στο ΚΕΘΕΑ. Σε διαφορετική περίπτωση, δήλωσε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα διεκδικήσει πολλαπλάσιο ποσό. "Δεν θα τους περάσει" κατέληξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

 

Το δημοσίευμα προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο σφοδρές αντιδράσεις από όλα τα κόμματα:

 

Μακροσκελής ήταν η ανακοίνωση από το Ποτάμι:
«Mείζον ζήτημα προκύπτει για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο μετά το δημοσίευμα του "Βήματος της Κυριακής" ότι ήταν δικηγόρος απολυμένων υπαλλήλων του δημοσίου και υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα (με συμφωνητικά για αμοιβές της τάξης του 12%), των οποίων τις υποθέσεις ρυθμίζει σήμερα ως υπουργός. Ότι ο αγώνας δηλαδή ήταν με το αζημίωτο. Ακόμη σημαντικότερο είναι ότι ο κ. Κατρούγκαλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμφανίζεται να έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά αμοιβής ακόμη και μετά τις εκλογές, παρά το ότι ο ίδιος σήμερα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει παραιτηθεί από αυτές τις υποθέσεις και ότι έχει αποχωρήσει από την δικηγορική εταιρεία με την οποία έχουν συναφθεί τα ιδιωτικά συμφωνητικά, από τον Ιούνιο του 2014 όταν εξελέγη ευρωβουλευτής.
Επειδή τα παραπάνω δημιουργούν βαριές σκιές, ότι λειτουργεί όχι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος αλλά υπέρ των πελατών του, και ακόμη χειρότερα επειδή πιθανόν προκύπτει ίδιον όφελος από τις προωθούμενες ρυθμίσεις, ο κ.Κατρούγκαλος οφείλει να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις κι ο πρωθυπουργός οφείλει από τη μεριά του να λάβει τις αποφάσεις του».

Aναλυτικά, η ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ:
«Δεν του έφθανε το ότι οικοδόμησε την πολιτική του καριέρα στην ωμή αντιμνημονιακή δημαγωγία παίζοντας με την υπόσταση της χώρας, χωρίς ίχνος επιστημονικής συστολής.
Την έκανε και προσοδοφόρο επάγγελμα. Και τώρα ανέλαβε στην κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο που του επιτρέπει να ικανοποιήσει τους πελάτες του. Χωρίς να δηλώσει τουλάχιστον κώλυμα στην διαχείριση των υποθέσεων που χειρίστηκε ως δικηγόρος, με ενεργό προσδοκία εργολαβικής αμοιβής για την δικηγορική εταιρεία του!
Ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να αποπεμφθεί άμεσα από την κυβέρνηση και να αποδοθεί στους πελάτες του, από τους οποίους σίγουρα θα λείπει.
Το πρόσθετο ερώτημα είναι: υπάρχουν και άλλα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ανάλογες σχέσεις»;

Η ανακοίνωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Καραγκούνη, για το θέμα:
«Εάν αληθεύουν όσα καταγγέλλονται εις βάρος του κου Κατρούγκαλου πρέπει να αποπεμφθεί.
Γιατί, τελικώς η "ελπίδα" δεν ήταν αγωνιστικό αίτημα ήταν εμπορική συναλλαγή που κοστολογείται 12%.
Το κόστος το πληρώνει ο φορολογούμενος και το εισπράττει όπως φαίνεται ο υπουργός.
Αντί να προσληφθούν νέοι και άξιοι, επαναπροσλαμβάνονται οι ημέτεροι με το αζημίωτο.
Τώρα καταλαβαίνουν όλοι τι θα πει πρώτη φορά αριστερά...»

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει:
Το δημοσίευμα, εφόσον επιβεβαιωθεί, αναδεικνύει ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο του Υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Κατρούγκαλου.
Αναδεικνύει επίσης περίτρανα τις πελατειακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων.
Ο κ. Κατρούγκαλος οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις. Εφόσον δεν κριθούν ικανοποιητικές θα πρέπει να παραιτηθεί αμέσως.
Αν δεν το κάνει, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οφείλει να τον αποπέμψει από την Κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση και ο ίδιος θα είναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος».

 

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

«Ως πρωθυπουργός συμμετείχε και βίωσε μερικές από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της Ευρώπης του 21ου αιώνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κορυφαίο πανεπιστήμιο
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Παπαντωνίου διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Πολιτική / «Δεν είναι μακριά η ώρα του αποχαιρετισμού» ― Ο Γιάννος Παπαντωνίου διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο Γιάννος Παπαντωνίου «προσεβλήθη από επιθετικό καρκίνο του προστάτη, που συνδυάστηκε με σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη, το οποίο τον οδήγησε σε πολύωρες διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις και σε αναπηρική καρέκλα»
LIFO NEWSROOM
Κόκκινο παγκάκι: Η πρωτοβουλία ενάντια στη βία κατά των γυναικών που εγκαινιάσθηκε στην ιταλική πρεσβεία

Πολιτική / Κόκκινο παγκάκι: Η πρωτοβουλία ενάντια στη βία κατά των γυναικών που εγκαινιάσθηκε στην ιταλική πρεσβεία

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε σε μήνυμά της ότι στα μέτρα μέριμνας για την υποστήριξη των θυμάτων της έμφυλης βίας περιλαμβάνονται πολλοί σταθμοί και 44 ασφαλή καταφύγια,
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως δεν θα οδηγηθούμε στο κακό σενάριο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως δεν θα οδηγηθούμε στο κακό σενάριο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του αναφέρεται στο θέμα των σεισμών στις Κυκλάδες, καθώς επίσης στην αύξηση των μισθών, αλλά και στο μεταναστευτικό
LIFO NEWSROOM