Live

Στην αντεπίθεση το Μαξίμου - Aπαντά στη Λαγκάρντ: Ανοησία είναι η κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση

Στην αντεπίθεση το Μαξίμου - Aπαντά στη Λαγκάρντ: Ανοησία είναι η κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση Facebook Twitter
3

Η κυβέρνηση ανεβάζει κι άλλο τους τόνους στην αντιπαράθεσή του με το ΔΝΤ.

Μετά την επιστολή της διευθύντριας του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στον πρωθυπουργό, έρχεται νέα ανακοίνωση από την πλευρά του Μαξίμου που χαρακτηρίζει «ανοησία» την κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού:

«Η κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση είναι όντως ανοησία...»

Μετά τη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο την πορεία της διαπραγμάτευσης εκδίδεται η παρακάτω ανακοίνωση:

«Η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία.

Μία ανοησία που οφείλουμε, όλοι, να αποτρέψουμε.

Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά δε στα ζητήματα ασφάλειας, η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των διαρροών των WikiLeaks.»

Την ίδια ώρα και λίγο νωρίτερα, συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνιζαν ότι η απάντηση του Διεθνούς Ταμείου δείχνει ενοχή, με το σκεπτικό ότι η κ. Λαγκάρντ ήταν αναγκασμένη να «καλύψει» τους δύο τεχνοκράτες του Ταμείου.

3

Live

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αλέξη, είναι ανοησία να λες ότι το ΔΝΤ απειλεί να προκαλέσει το πιστωτικό γεγονός που απειλούσες να προκαλέσεις εσύ πέρυσι. Σταμάτα να γίνεσαι ρόμπα ξεκούμπωτη, μόνο κάτι Καρανίκες το τρώνε. Κάνε τη δουλειά σου επιτέλους.