Στο Κίεβο από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Κίεβο από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας Facebook Twitter
0

 Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της οποίας θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και με τους εκπροσώπους του τοπικού, πολυπληθούς ελληνικού στοιχείου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έρχεται στην Ουκρανία σε μια πολύ επικίνδυνη για την περιοχή, συγκυρία: φάση αναζωπύρωσης των εχθροπραξιών με άλλα λόγια, παρά ταύτα υπάρχει σειρά λόγων για την επίσκεψη αυτή, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.

 Πρώτα από όλα, το γεγονός ότι η Αθήνα ακολουθεί πιστά το δόγμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Από εκεί και πέρα, οι εξελίξεις στην Ουκρανία καθορίζουν σε κάποιο, μεγάλο, βαθμό τις ευρω-ρωσικές σχέσεις, γι' αυτό και αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικές από το Μέγαρο Μαξίμου. Στα παραπάνω θα πρέπει κανείς να προσθέσει το γεγονός ότι οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις εισέρχονται σε νέα φάση, μετά την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

 Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, μέρος της οποίας αποτελεί ασφαλώς η Παρευξείνια «γειτονιά». Πόσο μάλλον που στην Ουκρανία ζουν αρκετές χιλιάδες Ουκρανών ελληνικής καταγωγής, κάποιοι από τους οποίους σε πολύ επικίνδυνες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM