Ακύρωση ή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, θέλει το 80% των Ιαπώνων

Ακύρωση ή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, θέλει το 80% των Ιαπώνων Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ευρήματα που προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη, προκύπτουν από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στην Ιαπωνία, σχετικά με τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είχαν αναβληθεί πέρυσι για το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο.

Περίπου το 80% των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση της υφηλίου, θα πρέπει να ακυρωθεί ή να αναβληθεί, δεδομένου ότι εντείνονται οι ανησυχίες σχετικά με την αύξηση ρεκόρ, που παρατηρείται στα κρούσματα κορωνοϊού, στο σύνολο της χώρας.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το «Kyodo News» και όπως προέκυψε το 35,3% των ερωτηθέντων θέλει να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το 44,8%, προτιμά την καθυστέρηση στην διεξαγωγή τους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα κήρυξε την περασμένη Πέμπτη, κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο και ενδέχεται να επεκτείνει το μέτρο και σε άλλες περιοχές, καθώς η Ιαπωνία επιχειρεί να συγκρατήσει την αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την έρευνα του Kyodo, περίπου το 79% των ερωτηθέντων, δήλωσε ότι η απόφαση του Σούγκα να κηρύξει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Τόκιο, ήλθε πολύ αργά, ενώ το 68% εμφανίζεται δυσαρεστημένο με την αντιμετώπιση της κυβέρνησης στην πανδημία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παναθηναϊκός - Φιορεντίνα 3-2: Οι «πράσινοι» σφράγισαν τη νίκη με γκολ του Τετέ και περιμενουν τη ρεβάνς

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Φιορεντίνα 3-2: Οι «πράσινοι» σφράγισαν τη νίκη με γκολ του Τετέ και περιμενουν τη ρεβάνς

Ο Παναθηναϊκός έψαξε και τέταρτο γκολ, με τον Τζούρισιτς να σημαδεύει το δοκάρι στο 82', ενώ η Φιορεντίνα δεν κατάφερε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά
LIFO NEWSROOM