Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα

Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου την αποχώρησή της από το άθλημα Facebook Twitter
Άλεξ Μόργκαν/ Φωτ.: Instagram
0

Η Άλεξ Μόργκαν, μία από τις πιο διάσημες ποδοσφαιρίστριες και δεινές σκόρερ στον κόσμο, ανακοίνωσε την απόσυρσή της από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο την Πέμπτη.

Η Μόργκαν, επιθετικός της ομάδας San Diego Wave της NWSL, δημοσίευσε ένα συγκινητικό βίντεο διάρκειας άνω των τεσσάρων λεπτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνοντας ότι ο τελευταίος της αγώνας θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο απέναντι στη North Carolina Courage. Στο ίδιο βίντεο αποκάλυψε επίσης ότι είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

«Το ποδόσφαιρο ήταν μέρος της ζωής μου για 30 χρόνια. Ήταν από τα πρώτα πράγματα που αγάπησα. Έδωσα τα πάντα σε αυτό το άθλημα και αυτό που πήρα ως αντάλλαγμα ήταν πολύ περισσότερο από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ», δήλωσε η Μόργκαν.

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠΑ (USWNT), η Μόργκαν κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

«Αλλάζουμε ζωές και ο αντίκτυπός μας στην επόμενη γενιά είναι ανεξίτηλος. Είμαι περήφανη για τον ρόλο που έπαιξα στο να προωθήσω το παιχνίδι και να το αφήσω σε ένα σημείο που με κάνει τόσο χαρούμενη και περήφανη», ανέφερε.

Η Μόργκαν σκόραρε 123 γκολ με την Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ, κατατάσσοντάς την στην πέμπτη θέση όλων των εποχών.

«Η Τσάρλι [η κόρη της Μόργκαν] μου είπε πρόσφατα ότι όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει ποδοσφαιρίστρια, και αυτό με έκανε απίστευτα περήφανη. Όχι επειδή εύχομαι να γίνει ποδοσφαιρίστρια, αλλά γιατί υπάρχει πλέον μια διαδρομή που ακόμη και ένα τετράχρονο παιδί μπορεί να δει», πρόσθεσε η Μόργκαν.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ