Αριάδνη Αδαμοπούλου: Στον τελικό του επί κοντώ στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Αριάδνη Αδαμοπούλου: Στον τελικό του επί κοντώ στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες Facebook Twitter
H Αριάδνη Αδαμοπούλου μετά την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ / Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Στον τελικό του άλματος επί κοντώ βρέθηκε στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Αριάδνη Αδαμοπούλου.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου είναι 24 χρονών, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ψυχολογία και Παιδοψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, στις ΗΠΑ. Έχει αρκετές συμμετοχές και διακρίσεις με την Εθνική Ομάδα στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αμερική και επέστρεψε στην Ελλάδα το 2023, από όταν και ασχολείται επαγγελματικά με τον αθλητισμό: «Ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα γιατί πίστευα πως θα πάω καλύτερα αθλητικά, να αφιερωθώ στον αθλητισμό. Το είχα όνειρο από μικρή και ήθελα να αφιερώσω τα επόμενα δύο χρόνια σε αυτό. Είχα πει στον εαυτό μου πως θα κάνω μόνο αυτό και θα δω πως θα πάει. Έχω έναν πολύ καλό προπονητή, τον κύριο Βασίλη Μεγαλοοικονόμου και πίστευα πως γυρνώντας στην Ελλάδα θα με βοηθήσει να πάω ψηλά. Βγήκε αυτό και με έχει βοηθήσει πως συγκεντρώνομαι μόνο σε αυτό. Η καθημερινότητά μου είναι βασισμένη πάνω στην προπόνηση και βάζω αυτό ως προτεραιότητά μου. Για μένα η μετάβαση να πάω στην Αμερική ήταν δύσκολη, αλλά να γυρίσω στην Ελλάδα ήταν πιο εύκολη», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Η ίδια έχει δηλώσει επίσης πως το άλμα επί κοντώ την «τράβηξε» όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, το 2008, σε ηλικία οκτώ ετών, τότε, παρακολούθησε να αγωνίζεται η Γελένα Ινσιμπάγεβα. «Ξεκίνησα στα 9 μου. Αποφάσισα να ξεκινήσω επί κοντώ γιατί είδα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, με την Ισινμπάγιεβα και μου άρεσε πάρα πολύ. Απλά είπα στον μπαμπά μου θέλω να ξεκινήσω αυτό το αγώνισμα. Ήταν πολύ παράξενο, με έκανα εικόνα να κάνω αυτό το άλμα και μου άρεσε. Από μόνη μου αποφάσισα τι θα κάνω, ήμουν ενθουσιασμένη πως θα το κάνω και δεν φοβόμουν καθόλου. Ο πρώτος μου προπονητής ήταν ο Φώτης Στεφανής, πίστευε πολύ σε μένα. Μου άρεσε πολύ, έβλεπα πως είμαι καλή στα μάτια του προπονητή μου και συνέχισα. Όταν άρχισα να έχω επιτυχίες, τότε συνειδητοποίησα τι συμβαίνει».

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ στο Παρίσι 2024 πέρασε τα 4.20 μέτρα με την πρώτη της προσπάθεια, όπως και τα 4.40 μέτρα. Απέτυχε τρεις φορές να περάσει τα 4.55 μέτρα -που θα αποτελούσε και προσωπικό της ρεκόρ- όμως προκρίθηκε στον τελικό χάρη στις ισοβαθμίες και στην απόφαση να προκριθούν τελικά 20 αθλήτριες στον τελικό του επί κοντώ.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ