Εμμανουέλα Κατζουράκη: Διαψεύδει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Εμμανουέλα Κατζουράκη: Διαψεύδει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης Facebook Twitter
Εμμανουέλα Κατζουράκη/ Φωτ.; Getty
0

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η 5η Ολυμπιονίκης στο Skeet αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν τη συνέντευξή της στο SportsPodcast και στη δημοσιογράφο Αργυρώ Γιαννουδάκη, δηλώνοντας: «Δεν έχω πέσει ούτε θύμα βιασμού, ούτε προσπάθησα να φανεί έτσι».

Όπως τονίζει, δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο και εκφράζει την απογοήτευσή της για την παραποίηση των δηλώσεών της: «Μιλάω για καθημερινά πράγματα που όλες ακούμε λίγο πολύ. Ένας να είχε ακούσει το podcast, δε θα με φέρνατε σε αυτή τη θέση. Προσπάθησα να θίξω το πόσο καθημερινός είναι αυτός ο χειρισμός απέναντι στις γυναίκες».

Η αθλήτρια, στη συνέντευξή της στο SportsPodcast, αναφέρθηκε στα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης που αντιμετωπίζουν οι αθλήτριες, περιγράφοντας ένα περιστατικό που συνέβη στην εφηβεία της από παράγοντα του αθλητισμού. «Επαθα σοκ, έγινε δημόσια, δεν το περίμενα ποτέ», ανέφερε, περιγράφοντας την εμπειρία της με έναν άντρα πολύ μεγαλύτερο της ηλικιακά, ο οποίος έκανε άσεμνα σχόλια για το σώμα της.

Η Κατζουράκη επισήμανε ότι οι αθλήτριες συνήθως αποφεύγουν να μιλούν για τέτοια περιστατικά, λόγω της απάντησης που συχνά λαμβάνουν: «επιλογή σου είναι να βρίσκεσαι εκεί». Αυτό, όπως υποστηρίζει, έχει ως αποτέλεσμα οι αθλήτριες να "απολογούνται" αντί των κακοποιητών, τονίζοντας ότι ο αθλητικός κύκλος «είναι μικρός, όλοι γνωρίζονται με όλους». 

Κατζουράκη στον ΠΣΑΤ: «Δεν είπα ποτέ ότι είμαι θύμα βιασμού»

«Δεν περίμενα ποτέ να πάρει τέτοια τροπή το θέμα. Δεν είπα ποτέ ούτε ότι είμαι θύμα βιασμού, ούτε ότι “Υφίσταμαι σεξουαλική παρενόχληση από τα 16 μου μέχρι και σήμερα” Ο τίτλος είναι παραπλανητικός και είναι απαράδεκτος αυτός που το έγραψε έτσι και θεώρησε ότι έχει καλύψει το θέμα. Ήθελε να βγάλει έναν δυνατό τίτλο, τελικά ξεκίνησε μια απίστευτη παραπληροφόρηση. Να ακούσει όποιος θέλει το podcast, θα δει πόσο ξεκάθαρη ήμουν.

Θα καταλάβει ότι προσπάθησα να θίξω το πόσο λυπηρό είναι που όλες οι γυναίκες περνάμε καθημερινά από καταστάσεις που μας φέρνουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, και εκεί ανέφερα το σεξιστικό σχόλιο που άκουσα στα 16 μου και με ταρακούνησε. Έχω ακούσει διάφορα σεξιστικά σχόλια, χρόνια τώρα, και είναι κρίμα που το λέω, αλλά δεν είναι κάτι πρωτάκουστο, ρωτήστε μια οποιαδήποτε γυναίκα δίπλα σας, κάτι ανάλογο θα έχει περάσει και εκείνη.

Απαράδεκτο το ότι κατέληξε έτσι το πράγμα, εγώ ήθελα να περάσω το μήνυμα πως δεν πρέπει να είναι ταμπού τέτοια θέματα, και οτι είναι σημαντικό το να μιλήσεις χωρίς να υπάρχει στίγμα. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να το περάσω αυτό το μήνυμα. Δεν είμαι θύμα βιασμού. Δεν θεωρώ ότι έδειξα κάτι τέτοιο. Παρακαλώ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη διόρθωση και την αποκατάσταση των γεγονότων». 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ