Ένας στους 3 παίκτες του NFL πιστεύει ότι πάσχει από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE)

Ένας στους 3 παίκτες του NFL πιστεύει ότι πάσχει από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE) Facebook Twitter
Παίκτες NFL/Φωτ.: Unsplash
0

Μια νέα μελέτη φέρνει στο φως ανησυχητικά δεδομένα για την υγεία πρώην παικτών του NFL, με ένα τρίτο από αυτούς να πιστεύουν ότι πάσχουν από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE) λόγω της καριέρας τους στο αμερικανικό ποδόσφαιρο. 

Η έρευνα, που περιλαμβάνει πάνω από 2.000 παίκτες του NFL που αγωνίστηκαν μεταξύ 1960 και 2020, αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Η μελέτη του Harvard University, υπό τη διεύθυνση της Rachel Grashow, αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι πρώην παίκτες παρουσιάζουν γνωστικά συμπτώματα, όπως προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης. Παρόλο που η διάγνωση του CTE γίνεται μόνο μετά θάνατον, η έρευνα εστιάζει στις ανησυχίες των παικτών για την υγεία τους.

Οι περισσότεροι από τους παίκτες είχαν υποστεί διάσειση κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, ενώ η NFL έχει πλέον αυστηρά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των τραυματισμών στο κεφάλι. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν όλες οι διασείσεις οδηγούν σε CTE, αν και αυξάνουν τον κίνδυνο. Ένα σημαντικό εύρημα είναι ότι πρώην παίκτες που πιστεύουν πως έχουν CTE, εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονικών σκέψεων και αυτοτραυματισμών.

Η μελέτη τονίζει ότι παρόλο που δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι οι παίκτες υπέστησαν τραυματισμούς, πολλές από τις καταστάσεις που βιώνουν είναι θεραπεύσιμες. Οι ερευνητές καλούν τους πρώην αθλητές να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια και να μην υποφέρουν σιωπηλά. Οι γιατροί ευελπιστούν ότι η έρευνα θα βοηθήσει στη διάγνωση του CTE όσο οι ασθενείς είναι ακόμα ζωντανοί.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσισμό - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας

Αθλητισμός / Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας

Η αντίδραση του Άνχελ Τόρες στους ισχυρισμούς του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή Κριστάντους Ούτσε, σχολιάστηκε αρνητικά στα social media
LIFO NEWSROOM
Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM