Έρευνα: Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς οι πιο αντιπαθητικοί τενίστες στα social media

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς οι πιο αντιπαθητικοί τενίστες στα social media Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι αθλητές του τένις Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς στα social media είναι από τους πιο αντιπαθητικούς στα social media, σύμφωνα με έρευνα του World Sports Network.

Το WSN «μέτρησε το κοινωνικό συναίσθημα των tweets που αναφέρουν παίκτες με αρνητικό τρόπο, καθώς και την αντίδραση του κοινού απέναντι σε συγκεκριμένες αναρτήσεις στο Facebook» για να προσδιορίσει ποιοι παίκτες του τένις υπέστησαν την πιο έντονη αρνητική κριτική στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 16 μηνών.

Από την πλευρά των ανδρών, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ο 22 φορές νικητής του Grand Slam, Νόβακ Τζόκοβιτς έλαβε τα περισσότερα αρνητικά tweets, καθώς σχεδόν ένα στα πέντε tweets (15%) είναι αρνητικό. Την ίδια στιγμή, το 11% των αντιδράσεων στις αναρτήσεις στο Facebook που αναφέρονται στον Τζόκοβιτς είναι «θυμωμένες».

Ο Σέρβος πρωταθλητής αναφέρεται συχνά ως «εγωιστής», ενώ αρκετοί «εύχονται να μην κερδίσει ποτέ ξανά Grand Slam».

Ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς έλαβε επίσης πολλά αρνητικά σχόλια με αρκετούς χρήστες να δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τη συμπεριφορά του στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα, τα αρνητικά σχόλια για τον Στέφανο Τσιτσιπά φτάνουν το 15% στο Twitter, ενώ στο Facebook τα αρνητικά emoji είναι στο 7%.

Στις γυναίκες, προηγείται η Αρύνα Σαμπαλένκα με 15% αρνητικά σχόλια ενώ ακολουθεί η Έλενα Ριμπάκινα με 10%.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς οι πιο αντιπαθητικοί τενίστες στα social media Facebook Twitter

Προστασία από την τεχνητή νοημοσύνη

Η Γαλλική Ομοσπονδία Τένις (FFT), η οποία διαχειρίζεται το Roland Garros, αποκάλυψε ότι οι τενίστες θα έχουν προστασία από την τεχνητή νοημοσύνη από την κακοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο φετινό τουρνουά, το οποίο αρχίζει την Κυριακή 28 Μαΐου.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία AI Bodyguard, τα σχόλια που λαμβάνουν οι παίκτες σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram, το Twitter και το TikTok, θα μετριούνται σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι απαντήσεις θα αναλύονται σε λιγότερο από 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας των παικτών, η FFT αποφάσισε να συνεργαστεί με το "Bodyguard" για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού», αναφέρει η FFT σε ανακοίνωσή της.

Με πληροφορίες από WSN, Yahoo

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δε φτάνουν στη Formula 1

Αθλητισμός / Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δεν φτάνουν στη Formula 1

Το άθλημα είναι πιο δημοφιλές αλλά και πιο ακριβό ποτέ, με τους γονείς των επίδοξων πιλότων της F1 να πρέπει να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μόνο για τα παιδιά τους να αρχίσουν να τρέχουν σε αγώνες καρτ
LIFO NEWSROOM