Euro 2024: Στον τελικό οι Άγγλοι για το πολυπόθητο τρόπαιο - Απέκλεισαν την Ολλανδία με ανατροπή

Euro 2024: Στο τελικό οι Άγγλοι για το πολυπόθητο τρόπαιο - Απέκλεισαν την Ολλανδία με ανατροπή Facebook Twitter
Η Αγγλία ξανά στον τελικό του Euro/ Φωτ.: EPA
0

«It's coming home» φωνάζουν ξανά οι Άγγλοι, καθώς αυτή τη φορά η τύχη και το ταλέντο φαίνεται να τους χαμογελά. Αν και έμειναν πίσω στο σκορ από το 7', ανέκτησαν τις δυνάμεις τους, ισοφάρισαν γρήγορα και στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού πέτυχαν την απόλυτη ανατροπή. 

Το απίστευτο γκολ του νεαρού Σίμονς από το 7ο λεπτό δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει στους Ολλανδούς την πρόκριση. Τα γκολ του Χάρι Κέιν από τη βούλα των πέναλτι στο 7' και του Ουάτκινς στο 91' έκαναν τους Άγγλους να πανηγυρίζουν ξέφρενα την πρόκριση στο μεγάλο τελικό. 

Όπως και να έχει, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1 και με τις δύο ομάδες να είναι ζωηρές, δραστήριες, στο δεύτερο όμως ο ρυθμός έπεσε από την αρχή και τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, μέχρι που ήρθε το 65′, όταν ο Φέρμαν εκτέλεσε φάουλ και ο Φαν Ντάικ έκανε την προβολή αλλά ο Πίκφορντ απέκρουσε.

Και εκεί που όλα έδειχναν, αφού δεν υπήρχαν καλές φάσεις, ότι ο ημιτελικός θα οδηγηθεί στην παράταση, ήρθε στο 91′ ο Γουότκινς, ο οποίος στο 80′ είχε μπει στη θέση του Κέιν, να κάνει το 1-2 με ωραίο διαγώνιο σουτ εντός περιοχής. 

Οι Άγγλοι είχαν βρεθεί ξανά στον τελικό στο Euro 2021, αλλά είχαν χάσει το τρόπαιο από την Ιταλία. Φέτος, αντιμετωπίζουν την πολύ φορμαρισμένη Ισπανία. 

Ολλανδία: Φερμπρούχεν, Ντούμφρις (92′ Ζίρκζε), Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Σχάουτεν, Σίμονς (92′ Μπρόμπεϊ), Ράιντερς, Μάλεν (46′ Βέγκχορστ), Ντεπάι (35′ Φέρμαν), Χάκπο.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκέι, Σάκα (92′ Κόνσα), Μέινου (92′ Γκάλαχερ), Ράις, Τρίπιερ (46′ Σο), Φόντεν (80′ Πάλμερ), Κέιν (80′ Γουότκινς), Μπέλιγχαμ.


 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ