Χάντμπολ: Πέθανε ο Σάσα Ζιβούλοβιτς σε ηλικία 51 ετών

Θλίψη στο ελληνικό χάντμπολ: Πέθανε σε ηλικία 51 ετών ο Σασα Ζιβουλοβιτσ Facebook Twitter
0

Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 51 ετών ο Ολυμπιονίκης και προπονητής Σάσα Ζιβούλοβιτς. 

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα πρότυπο αθλητή κι έναν σπουδαίο άνθρωπο.  

«Ο Σάσα Ζιβούλοβιτς αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ από την Ελλάδα και τους Έλληνες, παρότι δεν γεννήθηκε εδώ. Έλαβε την ελληνική υπηκοότητα το 2004 και αγωνίστηκε με την Εθνική Ανδρών τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005, συμβάλλοντας στην κατάκτηση των δύο 6ων θέσεων», αναφέρουν τα μέλη της Ομοσπονδίας στην ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας παράλληλα ότι τίμησε τα ελληνικά  χρώματα και σεβάστηκε το Εθνόσημο από το πρώτο έως το τελευταίο του παιχνίδι. 

Σημειώνεται ότι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα οδήγησε την Νέα Ιωνία στην κατάκτηση του 6ου Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών της ιστορίας της, στο 19ο Final Four της Ηγουμενίτσας.

Ποιος ήταν

Ο Σάσα Ζιβούλοβιτς γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1972 στο Ζάγιετσαρ της Σερβίας και το 1998 πήρε τη μεγάλη απόφαση να έρθει στην Ελλάδα, αφήνοντας τη Μεταλοπλάστικα.

«Με βοήθησε πολύ η Ελλάδα. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, πάλι την ίδια διαδρομή θα έκανα», είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξη του το 2010.

Αγωνίστηκε 2 χρόνια στον Πανελλήνιο και 10 χρόνια στον Δούκα, κατακτώντας ως αθλητής 3 πρωταθλήματα (ΠΓΣ 1999, Δούκας 2001, 2008) και 2 Κύπελλα Ελλάδος (ΠΓΣ 1999, Δούκας 2008).

Τον Ιούνιο του 2010 μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στον υπερακάνθιο αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 38 ετών, ενώ ήδη από την προηγούμενη χρονιά είχε ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα στα ηλικιακά του Δούκα.

Το καλοκαίρι του 2016 ανέλαβε τη Νέα Ιωνία και την οδήγησε σε δύο νταμπλ (2017, 2018) έως το 2019.

Επέστρεψε το 2020 και με μία ανανεωμένη ομάδα την οδήγησε στο Κύπελλο Ελλάδος, τον πρώτο τίτλο της ομάδας μετά από 5 χρόνια.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δε φτάνουν στη Formula 1

Αθλητισμός / Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δεν φτάνουν στη Formula 1

Το άθλημα είναι πιο δημοφιλές αλλά και πιο ακριβό ποτέ, με τους γονείς των επίδοξων πιλότων της F1 να πρέπει να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μόνο για τα παιδιά τους να αρχίσουν να τρέχουν σε αγώνες καρτ
LIFO NEWSROOM