Κέλβιν Κίπτουμ: Εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο, στην τρίτη κούρσα του

Κέλβιν Κίπτουμ: Εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο, στην τρίτη κούρσα του Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Κέλβιν Κίπτουμ πέτυχε ένα εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο του Σικάγο, όπου έγινε ο πρώτος δρομέας που τερματίζει σε λιγότερο από 2:01.00. 

Μόλις στον τρίτο μαραθώνιο της καριέρας του, ο Κενυάτης δρομέας τερμάτισε σε 2:00.35, για να βελτιώσει κατά 34 δευτερόλεπτα το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε πετύχει πέρυσι στο Βερολίνο ο Ελιούντ Κιπτσόγκε με 2:01.09. 

Ο Κέλβιν Κίπτουμ τερμάτισε πανηγυρίζοντας και είχε περίπου 3,5 λεπτά διαφορά από τον δεύτερο, τον Μπένσον Κιπρούτο ο οποίος τον ακολούθησε με 2:04.02. 

«Ήξερα πως πήγαινα για ρεκόρ διαδρομής, αλλά όχι για παγκόσμιο ρεκόρ. Είμαι τόσο χαρούμενος. Το παγκόσμιο ρεκόρ δεν ήταν στο μυαλό μου σήμερα, αλλά ήξερα ότι μια ημέρα θα ήμουν ο κάτοχός του», δήλωσε μετά την κούρσα ο Κέλβιν Κίπτουμ. 

Σιφάν Χασάν: Πέτυχε ρεκόρ Ευρώπης, έγινε η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών 

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε και η Σιφάν Χασάν, που ήταν η νικήτρια στις γυναίκες με 2:13.44. 

Με αυτή την επίδοση, η Ολλανδή δρομέας κατέρριψε το ευρωπαϊκό ρεκόρ της Πόλα Ράντκλιφ (2:15.25), που «άντεχε» από το 2003. Παράλληλα, η Σιφάν Χασάν έγινε η δεύτερη ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών στον μαραθώνιο, πίσω από την Τιγκστ Ασέφα, η οποία τον προηγούμενο μήνα πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο με 2:11.53. 

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη σημερινή εντυπωσιακή κούρσα της, η Σιφάν Χασάν κατέχει όλα τα ευρωπαϊκά ρεκόρ σε κάθε απόσταση από τα 1.500 μ. έως και τον μαραθώνιο

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστιοπλοΐα

Θέματα / «Το ταλέντο του αθλητή μπορεί να είναι και η "κατάρα" του»

Λίγες ημέρες μετά την επιστροφή τους από το Παρίσι, τα αδέρφια Σπανάκη και ο προπονητής τους Ανδρέας Παπαδόπουλος μιλούν στη LiFO για την κατάκτηση της 12ης θέσης, τις θυσίες, τους στόχους, για τη διοργάνωση της φετινής Ολυμπιάδας και τη μαγεία που κρύβει το άθλημα της ιστιοπλοΐας. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Λήδα Μανθοπούλου: Η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024

Αθλητισμός / Παραολυμπιακούς Αγώνες: «Δίστασα στην αρχή αλλά μετά μπήκα ξανά στο γήπεδο» λέει η Λήδα Μανθοπούλου

Με πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα 100 μέτρα, η 19χρονη αθλήτρια στίβου, κόρη του ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου, μίλησε για τη διάγνωσή της με σκλήρυνση κατά πλάκας
LIFO NEWSROOM