Μητσοτάκης για Εμμανουήλ Καραλή: «Μπράβο Μανόλο! Πέτα όλο και πιο ψηλά»

Μητσοτάκης για Εμμανουήλ Καραλή: «Μπράβο Μανόλο! Πέτα όλο και πιο ψηλά» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου του Εμμανουήλ Καραλή / EUROKINISSI
0

Για το ιστορικό άλμα που έκανε σήμερα πετυχαίνοντας πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επι κοντώ, συνεχάρη τον Εμμανουήλ Καραλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος είναι ο πρώτος Έλληνας άλτης,  που «έσπασε» το φράγμα των 6 μέτρων. 

«Μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε και ο πρώτος Έλληνας άλτης που περνά τα 6 μέτρα στην ιστορία του επί κοντώ. Μπράβο Μανόλο! Πέτα όλο και πιο ψηλά. Και πάντα με το χαμόγελό σου!», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο «Μανόλο» στο Diamond League της Σιλεσίας, ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,62μ., τα 5,72μ. και τα 5,82 μ., εν συνεχεία είχε άκυρο άλμα στα 5.92μ. για να ξεπεράσει με τη δεύτερη προσπάθεια και τα 5.92, που ήταν επίδοση ένα εκατοστό κάτω από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, πριν από το νέο πανελλήνιο ρεκόρ βέβαια που θα ακολουθούσε.

Ο Έλληνας άλτης αποφάσισε να ανεβάσει τον πήχη στα 6.00μ. Μετά από δύο άκυρες προσπάθειες, η τρίτη αποδείχτηκε και τυχερή, κάνοντας το απίστευτο να μπει στο κλαμπ των αθλητών που έχουν «αγγίξει» τα 6.00μ. στο άλμα επί κοντώ. Ο Καραλής αποσύρθηκε από τη συνέχεια του αγώνα έχοντας πετύχει το άλμα της ζωής του, βελτιώνοντας κατά επτά εκατοστά την καλύτερη επίδοσή του. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ