Μουντιάλ γυναικών: «Συγγνώμη» από τον πρόεδρο της ισπανικής oμοσπονδίας- Για το φιλί σε παίκτρια

Μουντιάλ γυναικών: «Συγγνώμη» από τον πρόεδρο της ισπανικής Ομοσπονδίας για το φιλί στην Ερμόσο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να φιλήσει στο στόμα την αρχηγό της εθνικής Ισπανίας μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ γυναικών, κίνηση που παραδέχθηκε ότι ήταν λανθασμένη. 

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων στην ισπανική εθνική ομάδα, που νίκησε την Αγγλία με 1-0 στον τελικό του Μουντιάλ γυναικών την Κυριακή. Μόλις συνεχάρη την Τζένιφερ Ερμόσο, την αγκάλιασε και τη φίλησε στο στόμα. 

«Ήμουν λάθος, το παραδέχομαι. Δεν είχα κακή πρόθεση, ήταν πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής. Εκείνη την ώρα φάνηκε φυσικό αλλά δημιουργήθηκε αναστάτωση και πρέπει να ζητήσω συγγνώμη, να μάθω από αυτό και να καταλάβω ότι όταν είσαι πρόεδρος, πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός» ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα, αν και οι πρώτες του δηλώσεις ήταν διαφορετικές. 

Συγκεκριμένα, ο Λουίς Ρουμπιάλες σε δηλώσεις του μετά την απονομή, δήλωσε στο COPE ότι «ήταν ένα φιλί μεταξύ δύο φίλων που πανηγύριζαν και ότι όσοι το είδαν διαφορετικά είναι “ηλίθιοι”».

«Ήταν αμοιβαίο, αυθόρμητο από την τεράστια χαρά μας για την κατάκτηση του τροπαίου. Η σχέση μου με τον πρόεδρο είναι εξαιρετική» είπε μεταξύ άλλων η Τζένιφερ Ερμόσο σήμερα για να βάλει τέλος στις αντιδράσεις. 

Η Ερμόσο είπε στις συμπαίκτριές της αργότερα στα αποδυτήρια, ότι αυτό που συνέβη «δεν της άρεσε», σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Instagram και στο YouTube από την εφημερίδα El Mundo και άλλα μέσα ενημέρωσης.


Αντιδράσεις από τους πολιτικούς για το φιλί του Ρουμπιάλες 

«Είναι μια μορφή σεξουαλικής βίας που οι γυναίκες υφίστανται καθημερινά. Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι το φιλί χωρίς συγκατάθεση είναι κάτι που “απλά συμβαίνει”» κατακεραύνωσε τον Ρουμπιάλες η Ισπανίδα υπουργός Ισότητας, Ιρένε Μονυέρ, σύμφωνα με το BBC.

Και ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Μικέλ Ικέτα, έκανε λόγο για «απαράδεκτη» πράξη και κάλεσε τον Rubiales να δώσει εξηγήσεις.

Το φίλι του Ρουμπιάλες στην Ερμόσο επικρίθηκε έντονα στα social media και το hashtag «παραιτήσου τώρα» έγινε trend στο X της Ισπανίας.

Με πληροφορίες από BBC, ESPN


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM