Ναδάλ για Τζόκοβιτς: Αν δεν θες να κάνεις το εμβόλιο, μπορεί να μπεις σε μπελάδες- Πήρε τις αποφάσεις του

Ναδάλ για Τζόκοβιτς: Αν δεν θες να κάνεις το εμβόλιο, μπορεί να μπεις σε μπελάδες- Πήρε τις αποφάσεις του Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Αν κάποιος δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο, μπορεί να μπει σε κάποιους μπελάδες, δήλωσε ο Ραφαέλ Ναδάλ, σχολιάζοντας το θρίλερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς που είναι σε εξέλιξη στην Αυστραλία. 

Ο Ισπανός κορυφαίος τενίστας, που ήδη βρίσκεται στην Αυστραλία, κλήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση με το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Υπενθυμίζεται ότι η βίζα του Τζόκοβιτς ακυρώθηκε μετά την άφιξή του στη χώρα και οι δικηγόροι του προσπαθούν να εκδώσουν ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρουν την απέλασή του. Στον Σέρβο χορηγήθηκε ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό για να μετάσχει στο Αυστραλιανό Όπεν. 

«Σαφώς αυτό που συμβαίνει δεν είναι καλό για κανέναν κατά τη γνώμη μου. Αλλά δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη για τα πάντα επειδή δεν έχω όλες τις λεπτομέρειες», είπε αρχικά ο Ραφαέλ Ναδάλ και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για δύσκολη κατάσταση, αλλά σημείωσε ότι πολλές οικογένειες έχουν υποφέρει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία. 

«Είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι στην Αυστραλία να εκνευρίζονται με την υπόθεση, επειδή έχουν περάσει πολύ σκληρά lockdown και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στη χώρα τους. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πιστεύω αυτό που λένε οι άνθρωποι που γνωρίζουν από ιατρική. Και αν λένε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, πρέπει να εμβολιαστούμε. Αυτή είναι άποψή μου», τόνισε ο Ισπανός τενίστας. 

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επεσήμανε ότι νόσησε με κορωνοϊό και ότι έχει εμβολιαστεί δύο φορές. «Αν το κάνεις αυτό, δεν έχεις κανένα πρόβλημα να έρθεις να παίξεις εδώ. Αυτό είναι το μόνο ξεκάθαρο. Για τα υπόλοιπα δεν θέλω να εκφέρω γνώμη ενώ δεν έχω όλες τις πληροφορίες. Το μόνο ξεκάθαρο για εμένα είναι πως αν έχεις εμβολιαστείς μπορείς να παίξεις στο Αυστραλιανό Όπεν και παντού και κόσμος έχει υποφέρει αρκετά για να μην ακολουθείς τους κανόνες», συμπλήρωσε. 

Όταν ρωτήθηκε αν ενθαρρύνει τον Τζόκοβιτς να κάνει το εμβόλιο, απάντησε: «Δεν ενθαρρύνω κανέναν. Ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που θεωρεί καλό για τον εαυτό του. Αλλά υπάρχουν κανόνες και αν δεν θες να εμβολιαστείς, μπορεί να έχεις κάποιους μπελάδες. Αυτό είναι το θέμα». 

«Μετά τον θάνατο τόσων πολλών ανθρώπων τα τελευταία δύο χρόνια, η αίσθησή μου είναι πως το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσεις αυτή την πανδημία. Αυτό λένε οι άνθρωποι που γνωρίζουν και δεν θα εκφέρω διαφορετική άποψη», συμπλήρωσε ο Ναδάλ. 

Τέλος, ο Ισπανός ρωτήθηκε αν θέλει να δει τον Τζόκοβιτς να παίζει στο Αυστραλιανό Όπεν. «Νομίζω ότι αν ήθελε, θα μπορούσε να παίξει εδώ στην Αυστραλία χωρίς πρόβλημα. Πήρε τις δικές του αποφάσεις και ο καθένας είναι ελεύθερος να το κάνει αυτό, αλλά υπάρχουν κάποιες συνέπειες», είπε αρχικά. 

«Σαφώς δεν μου αρέσει η κατάσταση. Κατά κάποιο τρόπο λυπάμαι για εκείνον. Όμως, την ίδια ώρα, ήξερε τις συνθήκες εδώ και πολλούς μήνες, οπότε πήρε τις δικές του αποφάσεις», πρόσθεσε. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου την αποχώρησή της από το άθλημα

Αθλητισμός / Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠA, η Μόργκαν κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
LIFO NEWSROOM