Ολυμπιακοί Αγώνες: Γερμανία - Ελλάδα 76-63 (δ' περίοδος)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γερμανία - Ελλάδα 4-14 (α' περίοδος) Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Για την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι αγωνίστηκε η εθνική ομάδα κόντρα στη Γερμανία, ένα από τα φαβορί, όχι μόνο για μετάλλιο αλλά και για χρυσό μετάλλιο.

Μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα και μία εξαιρετική πρώτη περίοδο που είδε την Ελλάδα να προηγείται με δέκα πόντους στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, οι Γερμανοί επέστρεψαν και στη δεύτερη περίοδο με σκληρότερη περίοδο και ένα επί μέρους 25-15, έκλεισαν το ημίχρονο με ισοπαλία 36-36.

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με δυνατή άμυνα με αλλαγές για την Εθνική Ελλάδας, που κράτησε για 3' τη Γερμανία στους δύο πόντους, εκμεταλλεύτηκε τους αιφνιδιασμούς που παρουσιάστηκαν και έγραψε ένα σκορ 10-2 υπέρ της, με κορυφαίο σε αυτό το διάστημα τον Ντίνο Μήτογλου. Στη συνέχεια τη σκυτάλλη πήρε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος με «πτήση» κάρφωσε την μπάλα στο καλάθι για το 4-16, στη συνέχεια φιλοδώρησε με τάπα τον Τίμαν, ενώ ο Γουόκαπ κέρδισε επιθετικό φάουλ για να διαμορφωθεί ένα σκορ 6-18 υπέρ της Ελλάδας. Την ανάσα για τους Γερμανούς έδωσε ο Σρέντερ με ένα τυχερό τρίποντο με ταμπλό από τα δέκα μέτρα για το 9-18. Η εθνική έδειξε διάθεση να τρέξει, οι διεθνείς μας καλύπτουν άμεσα τα όποια κενά δημιουργούνται και σε 7' κράτησαν τους Γερμανούς σε 4/14 σουτ. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ στο 11-21.

Η Γερμανία έκλεισε την πρώτη περίοδο με 4/11 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 12 ριμπάουντ (6-6), 4 ασίστ, κανένα κλέψιμο, κανένα μπλοκ, 4 λάθη, 3 φάουλ και τον Σρούντερ στους 3 πόντους. Η Ελλάδα με 8/15 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 8 ριμπάουντ (7-1), 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 1 λάθος, 4 φάουλ και τον Αντετοκούνμπο στους 8 πόντους.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με ένα μίνι σερί 5-0 για τους Γερμανούς, μέχρι που ο Ντίνος Μήτογλου έδωσε τη λύση μετά από ένα «άκαπνο» δίλεπτο, διαμορφώνοντας το 16-23. Ο προπονητής της Γερμανίας Γκόρντον Χέρμπερτ έστειλε δεύτερο παίκτη πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην πρώτη επίθεση της Ελλάδας στη δεύτερη περίοδο και συνέχισε να τον κρατά, πράγμα που δυσκόλεψε τον «Greek Freak». Αντίστοιχες δυσκολίες φάνηκε να αντιμετωπίζει και ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί τα μεγάλα κορμιά των Γερμανών. Όμως με ένα τρίποντο με ταμπλό σε νεκρό χρόνο έγραψε το 25-20 υπέρ της Ελλάδας. Η Γερμανία με την ασφυκτική άμυνα στον Αντετοκούνμπο, την προσαρμογή του Σρέντερ στον νταμπλ τιμ των Ελλήνων και τα 9 επιθετικά ριμπάουντ «ροκάνισε» τη διαφορά η οποία στα τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ήταν στους 4 πόντους (27-31). Σε εκείνο το σημείο όμως και πάλι φαινόταν η καλύτερη επίδοση της Ελλάδας η οποία είχε 3/6 τρίποντα, με τους Γερμανούς να είναι στο 4/14. Μάλιστα οι Γερμανοί ισοφάρισαν 9 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του ημιχρόνου, καθώς η Ελλάδα δεν έδωσε ένα από τα διαθέσιμα φάουλ και ο Τάις έγραψε το 36-36. Η Γερμανία έγραψε ένα επί μέρους σκορ 25-15 στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου: Η Γερμανία έκλεισε το πρώτο μέρος με 12/19 δίποντα, 4/15 τρίποντα, 0/1 βολή, 20 ριμπάουντ (12-8), 9 ασίστ, 2 κλεψίματα, κανένα μπλοκ, 7 λάθη, 8 φάουλ και τους Σρούντερ - Βάγκνερ - Βάγκνερ στους 6 πόντους. Η Ελλάδα έχει 12/19 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 3/4 βολές, 12 ριμπάουντ (10-2), 9 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 4 λάθη, 7 φάουλ και τον Αντετοκούνμπο στους 10 πόντους.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με την Ελλάδα να παίρνει βραχεία κεφαλή πέντε πόντων με συνδρομη από τρίποντο του Γούκαπ. Οι Γερμανοί ισοφάρισαν και πέρασαν μπροστά με τρίποντο από τον Βάκγνερ (50-47). Η μειωμένη κίνηση σε σετ παιχνίδι και ο έξτρα παίκτης στην άμυνα κοστίζουν στην Ελλάδα και η Γερμανία το εκμεταλλεύτηκε προς στιγμή, παίρνοντας κεφάλι με τέσσερις πόντους (54-50) ένα λεπτό πριν από τη λήξη της περιόδου. Με τρίποντο ο Μπονγκά έγραψε το 59-52.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με δυνατή άμυνα από την Ελλάδα, αλλά και λανθασμένες επιλογές στην επίθεση και άστοχα τρίποντα, τα οποία στο 4:22 πριν από τη λήξη είχα ως αποτέλεσμα το επί μέρους σκορ να είναι μόλις 6-4 υπέρ της Γερμανίας με καμία από τις δύο ομάδες να μην έχει φάουλ να δώσει.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ελλάδα (Σπανούλης): Γουόκαπ, Λαρεντζάκης, Μωραΐτης, Τολιόπουλος, Καλάθης, Καλαϊτζάκης, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος, Παπανικολάου, Χουγκάζ, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου. 

Γερμανία (Χέρμπερτ): Μπόνγκα, Ντα Σίλβα, Λο, Γκιφάι, Γουάιλερ-Μπαμπ, Φόιγκτμαν, Φραντζ Βάγκνερ, Τάις, Μόριτζ Βάγκνερ, Σρέντερ, Τίμαν, Ομπστ. 

Οι προημιτελικοί αγώνες του μπάσκετ που διεξάγονται σήμερα:

  • Γερμανία - Ελλάδα 12:00
  • Σερβία - Αυστραλία 15:30
  • Γαλλία - Καναδάς 19:00
  • Βραζιλία - ΗΠΑ 22:30
Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ