Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Τσάιλς πρέπει να επιστρέψει το μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Τσάιλς πρέπει να επιστρέψει το μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους Facebook Twitter
0

Η Τζόρνταν Τσάιλς πρέπει να επιστρέψει το μετάλλιο που κέρδισε στις ασκήσεις εδάφους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, καθώς αυτό αποδίδεται τελικά στην Άνα Μπαρμπόσου από τη Ρουμανία.

Η είδηση έγινε γνωστή ημέρες αφότου ολοκληρώθηκε το αγώνισμα και μάλιστα, μετά την απονομή που έγινε viral, όταν Σιμόν Μπάιλς και Τσάιλς υποκλίθηκαν στη νικήτρια από τη Βραζιλία, Ρεμπέκα Αντράντε.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Τσάιλς πρέπει να επιστρέψει το μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους Facebook Twitter
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Τσάιλς πρέπει να επιστρέψει το μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους Facebook Twitter
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Τσάιλς πρέπει να επιστρέψει το μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους Facebook Twitter

Η Αμερικανίδα σταρ της γυμναστικής Τζόρνταν Τσάιλς έχασε το χάλκινο μετάλλιό της για τις ασκήσεις εδάφους, μετά τη σοκαριστική απόφαση του CAS (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο).

Η αθλήτρια ανακοίνωσε πως θα κάνει ένα «διάλειμμα» από τα social media, μετά το γεγονός, για να διαφυλάξει την ψυχική της υγεία. 

«Η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) θα καθορίσει την κατάταξη του Τελικού στις ασκήσεις εδάφους γυναικών και θα απονείμει το μετάλλιο σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση», ανέφερε το CAS.

Τελικά, η Άνα Μπαρμπόσου από τη Ρουμανία αναδεικνύεται σε χάλκινη Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα.

 

«Παίρνω αυτόν τον χρόνο και απομακρύνομαι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ψυχική μου υγεία, σας ευχαριστώ», έγραψε στο Instagram μαζί με μια σειρά από emoji με ραγισμένη καρδιά.

Η αδελφή της, Τζάσμιν, λέει ότι της αφαιρέθηκε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ομοσπονδία της Γυμναστικής στις ΗΠΑ εξέδωσε μια δήλωση υποστήριξης για την Τσάιλς και καταδίκασε τις επιθέσεις που έχει αντιμετωπίσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαστε συντετριμμένοι από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Αθλητισμό σχετικά με την άσκηση στο πάτωμα γυναικών. Η έρευνα σχετικά με την Αξία Δυσκολίας της άσκησης στο πάτωμα της Τζόρνταν Τσάιλς υποβλήθηκε καλή τη πίστη και, πιστεύαμε, σύμφωνα με τους κανόνες της FIG για να διασφαλιστεί η ακριβής βαθμολογία», αναφέρεται στη δήλωση.

«Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσφυγής, η Τζόρνταν δέχθηκε συνεχείς, εντελώς αβάσιμες και εξαιρετικά βλαβερές επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κανένας αθλητής δεν πρέπει να υπόκειται σε τέτοια μεταχείριση. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις και όσους τις εμπλέκονται, τις υποστηρίζουν ή τις υποκινούν. Επαινούμε τη Τζόρνταν γιατί συμπεριφέρεται με ακεραιότητα τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου και συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα και να την υποστηρίζουμε».

Η Ρουμανία είχε απειλήσει με μποϊκοτάζ της τελετής λήξης και είχε καταθέσει επίσημη καταγγελία, εξαιτίας της «ανήθικης» μεταχείρισης που υπέστησαν, δύο αθλήτριές της κατά τη διάρκεια του τελικού της Ενόργανης Γυμναστικής στις ασκήσεις εδάφους. Οι Ρουμάνοι υποστήριζαν πως τόσο η Άνα Μπαρμπόσου όσο και η Σαμπρίνα Βοϊνέα έμειναν εκτός βάθρου, πίσω από τη Βραζιλιάνα Ρεμπέκα Αντράντε, την Αμερικανίδα σούπερ σταρ Σιμόν Μπάιλς και την συμπατριώτισσά της Τζόρνταν Τσάιλς, λόγω αδικίας. Μάλιστα, η Άνα Μπαρμπόσου, 18 ετών, είχε ανακοινωθεί αρχικά ως η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης, κυματίζοντας ακόμη και τη ρουμανική σημαία στη Bercy Arena, πριν υποβιβαστεί στην τέταρτη θέση μετά από αναπροσαρμογή της βαθμολογίας από τους κριτές.

Με πληροφορίες από Sports Illustrated
 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μποϊκοτάζ στην Τελετή Λήξης και επίσημη καταγγελία στο CAS από την Ρουμανία

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μποϊκοτάζ στην Τελετή Λήξης και επίσημη καταγγελία από την Ρουμανία - Η ανάρτηση της Κομανέτσι

Οι Ρουμάνοι υποστηρίζουν ότι δύο αθλήτριες τους υπέστησαν «ανήθικη» μεταχείριση κατά τη διάρκεια του τελικού της Ενόργανης Γυμναστικής
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM