Ολυμπιακοί Αγώνες: Όλα έτοιμα για την τελετή λήξης στο Παρίσι- Τι ώρα αρχίζει, ποιοι θα συμμετάσχουν

Ολυμπιακοί Αγώνες: Όλα έτοιμα για την τελετή λήξης στο Παρίσι- Πότε είναι, ποιοι θα συμμετάσχουν Facebook Twitter
Εμμανουήλ Καραλής - Ευαγγελία Πλατανιώτη
0

Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ολοκληρώνονται σήμερα, και τα βλέμματα στρέφονται στο Stade de France και τον  Τομ Κρουζ, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει «ταξιδεύοντας» με μοτοσυκλέτα από το Παρίσι στο Λος Άντζελες, όπου θα πραγματοποιηθούν οι επόμενοι Αγώνες.  

Τα υπόλοιπα αστέρια που φημολογείται πως θα εμφανιστούν στην γεμάτη προσδοκίες τελετή λήξης, είναι ο Snoop Dogg, που αποτελεί και την μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και η Τέιλορ Σουίφτ.  Ωστόσο, υπήρξαν εικασίες ότι μεταξύ άλλων θα εμφανιστούν οι Billie Eilish και Red Hot Chili Peppers όπως και τα γαλλικά συγκροτήματα Phoenix και Air. 

Στο τέλος, μια παράσταση διάρκειας περίπου δώδεκα λεπτών, ενταγμένη στο πρόγραμμα της Τελετής Λήξης, μπροστά στη δήμαρχο του Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας, έχει προγραμματιστεί λοιπόν για σήμερα το βράδυ στο Stade de France, προκειμένου να γίνει το πέρασμα της Ολυμπιακής σημαίας από το Παρίσι στην αμερικάνικη πόλη που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2028, 44 χρόνια μετά τη διοργάνωση του 1984.

Η μετάδοσή της θα γίνει από την ΕΡΤ 1 με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Επίσης η τελετή θα μεταδίδεται και από την ΕΡΤ 3. 

Πότε είναι η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024;

Η τελετή λήξης είναι απόψε και εχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας στο Stade de France, βόρεια του Παρισιού και αναμένεται να διαρκέσει δύο ώρες.

Ο παρουσιαστής του «The Tonight Show» Τζίμι Φάλον και ο επί χρόνια αθλητικός παρουσιαστής Mike Tirico θα παρουσιάσουν την εκδήλωση. Παραδοσιακά, η τελετή λήξης ξεκινά με την παρέλαση των σημαιών, κατά την οποία οι αθλητές από κάθε χώρας περπατούν με τη σημαία τους στο στάδιο.

Δεδομένου ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν από την Ελλάδα, η ελληνική σημαία ηγείται της πομπής, ενώ η διοργανώτρια χώρα προηγείται, σύμφωνα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι Εμμανουήλ Καραλής και Ευαγγελία Πλατανιώτη θα είναι οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής. Η Katie Ledecky και ο Nick Mead θα κρατήσουν την αμερικανική σημαία στην τελετή λήξης στο Παρίσι.

Οι Έλληνες αθλητές έχουν αρχίσει να παίρνουν το δρόμο προς το γήπεδο και το “κλίμα” είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, όπως φαίνεται και σε σχετικό video της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η τελική απονομή μεταλλίων θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης για τους αθλητές που ολοκληρώνουν τους αγώνες τους την Κυριακή. Ο μαραθώνιος γυναικών, καθώς και οι τελικοί του χάντμπολ ανδρών, της υδατοσφαίρισης ανδρών, της άρσης βαρών ανδρών και γυναικών, της πάλης ανδρών και γυναικών, του μπάσκετ γυναικών, του μοντέρνου πεντάθλου γυναικών, του βόλεϊ γυναικών και της ποδηλασίας ανδρών και γυναικών θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Παραδοσιακά, ο δήμαρχος της πόλης που φιλοξενεί τους θερινούς αγώνες παραδίδει την Ολυμπιακή σημαία στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος στη συνέχεια την παραδίδει στον δήμαρχο της επόμενης πόλης που θα τους φιλοξενήσει.

Κρατώντας την παράδοση, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό θα παραδώσει την Ολυμπιακή σημαία στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος στη συνέχεια θα την παραδώσει στη δήμαρχο του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας. Η Μπας θα είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα δήμαρχος που θα παραλάβει την επίσημη Ολυμπιακή σημαία κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης.

Πότε θα γίνουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι

Η φλόγα για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν 28 Αυγούστου-Σεπτ. 8, «θα ανάψει λίγο μετά την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Στόουκ Μάντεβιλ, την ιστορική γενέτειρα του Παραολυμπιακού αθλητισμού», σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Από τις 25 Αυγούστου έως τις 28 Αυγούστου, περίπου 1.000 πρόδρομοι θα μεταφέρουν την Παραολυμπιακή φλόγα σε 50 πόλεις σε όλη τη Γαλλία ως μέρος της λαμπαδηδρομίας του Παρισιού 2024, αναφέρει ο ιστότοπος.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM