Παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις στο επί κοντώ, «πτήση» στα 6,19 μ.- «Δεν με έχει παιδέψει τόσο άλλο ύψος»

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις στο επί κοντώ, «πτήση» στα 6,19 μ.- «Δεν με έχει παιδέψει τόσο άλλο ύψος» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μόντο Ντουπλάντις ήταν ακόμη στον αέρα, όταν άρχισε να πανηγυρίζει. Κατάλαβε ότι ο πήχης- αν και τον είχε αγγίξει λίγο- θα του κάνει το χατήρι. Μόλις είχε καταρρίψει ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ. 

Ο Σουηδός «χρυσός» Ολυμπιονίκης «πέταξε» στα 6,19 μ., στο μίτινγκ του Βελιγραδίου, στο στάδιο όπου σε λίγες ημέρες θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. 

Ο 22χρονος δεν πρόλαβε να προσγειωθεί στο στρώμα και πετάχτηκε αμέσως όρθιος, πανηγυρίζοντας ξέφρενα για το παγκόσμιο ρεκόρ. Το επίτευγμα κάθε άλλο παρά έκπληξη ήταν. Ο Ντουπλάντις είχε δοκιμάσει αρκετές φορές να περάσει τα 6,19 μ. τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ από την αρχή της φετινής σεζόν του κλειστού στίβου ήταν σαφές πως απειλούσε το παγκόσμιο ρεκόρ. 

«Πιστεύω ότι έχω δοκιμάσει 50 φορές στα 6,19 μέτρα. Άργησε να έρθει. Ποτέ δεν με είχε παιδέψει τόσο πολύ ένα ύψος, οπότε είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα. Το πάλεψα πολύ αυτά τα τελευταία δύο χρόνια, είμαι πραγματικά χαρούμενος», δήλωσε μετά τον αγώνα. 

Ο Ντουπλάντις ξεκίνησε τις προσπάθειες του στα 5,61 μ.- όταν οι αντίπαλοί του είχαν τελειώσει τις προσπάθειές τους. Πέρασε με την πρώτη, όπως έκανε τόσο στα 5,75 μ. όσο και στα 6 μέτρα. Αμέσως μετά ζήτησε να ανέβει ο πήχης στα 6,19 μ. και τις δύο πρώτες φορές δεν κατάφερε να περάσει αυτό το ύψος, αλλά στο τρίτο και το τελευταίο του άλμα πέτυχε το παγκόσμιο ρεκόρ. 

Πλέον, ο 22χρονος το έχει καταρρίψει τρεις φορές. Τον Φεβρουάριο του 2020 στο Τορούν, όταν πέρασε τα 6,17 μ., μία εβδομάδα αργότερα στη Γλασκώβη με 6,18 μ. και τώρα στο Βελιγράδι, με άλμα στα 6,19 μέτρα. 

Νικητής ο Τεντόγλου στο μήκος 

Στο μίτινγκ του Βελιγραδίου ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου (18-20/3). 

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους προσγειώθηκε στα 8,25 μ., στην τελευταία του προσπάθεια, για να αναδειχθεί νικητής του αγωνίσματος, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοσή του. 

Ο Τεντόγλου προηγούνταν με 8,20 μ., αλλά ο Σουηδός Τομπάιας Μόντλερ προσγειώθηκε στα 8,23 μ. στην τρίτη προσπάθειά του. Η «απάντηση» του Έλληνα πρωταθλητή ήρθε με το τελευταίο του άλμα, όταν προσγειώθηκε στα 8,25 μέτρα. 

Αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Ένα εκατοστό πιο μακριά έχει φτάσει ο Ελβετός Σάιμον Εχάμερ, ενώ την ίδια επίδοση με τον Τεντόγλου (8,25 μ.) έχει πετύχει ο Αμερικανός Μάθιου Μπόλινγκ. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δε φτάνουν στη Formula 1

Αθλητισμός / Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δεν φτάνουν στη Formula 1

Το άθλημα είναι πιο δημοφιλές αλλά και πιο ακριβό ποτέ, με τους γονείς των επίδοξων πιλότων της F1 να πρέπει να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μόνο για τα παιδιά τους να αρχίσουν να τρέχουν σε αγώνες καρτ
LIFO NEWSROOM