Πεπ Γκουαρδιόλα: Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω χοληστερίνης

Πεπ Γκουαρδιόλα για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή: Φταίνε οι κοινωνικές ανισότητες Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια ερωτήθηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Καταλανό προπονητή να την αποδίδει στις κοινωνικές ανισότητες.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι μίλησε στην Cosmote TV πριν από το UEFA Super Cup 2023 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για την οπαδική βία, με αφορμή τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, απαντώντας στην ερώτηση, έκανε εκτενή αναφορά στις κοινωνικές ανισότητες που υπάρχουν.

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει η μεσαία τάξη για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω της ανεβασμένης χοληστερίνης», δήλωσε αρχικά στον Αντρέα Παλομπαρίνι ο Καταλανός προπονητής.

«Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία, κλέβουν τα πάντα και έτσι δυσκολεύει η κατάσταση», συμπλήρωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου την αποχώρησή της από το άθλημα

Αθλητισμός / Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠA, η Μόργκαν κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
LIFO NEWSROOM