Πρωτάθλημα χαστουκιών στο Λας Βέγκας - Καμία άμυνα, όποιος μείνει όρθιος κερδίζει

Πρωτάθλημα χαστουκιού στο Λας Βέγκας Facebook Twitter
0

Ο πολυσυζητημένος πρόεδρος του πρωταθλήματος μεικτών πολεμικών τεχνών Ultimate Fighting Championship, Dana White, έλαβε το πράσινο φως για ένα νέο, εξίσου αμφιλεγόμενο εγχείρημα, ένα πρωτάθλημα χαστουκιού. 

Το Power Slap League θα είναι ακριβώς ό,τι ακούγεται: ένα επαγγελματικό τουρνουά χαστουκιών, που σε κάθε αγώνα δύο αντίπαλοι θα χτυπούν εναλλάξ ο ένας τον άλλον στο μάγουλο, με ανοικτή παλάμη. 

Η αθλητική επιτροπή της πολιτείας της Νεβάδα ψήφισε την περασμένη εβδομάδα στο Λας Βέγκας, για την επίβλεψη του πρωταθλήματος χαστουκιών. 

Τα φετινά βίντεο από έναν διαγωνισμό, το Slap Fighting Championship, δείχνουν μερικές αρκετά βίαιες επαφές, ενώ ο ή ή αντίπαλος στέκεται και προσπαθεί να απορροφήσει το χτύπημα.

Ο Χάντερ Κάμπελ, επικεφαλής του επιχειρηματικού τμήματος του UFC, δήλωσε ότι χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος για να αποφασιστούν οι κανόνες για το πρωτάθλημα χαστουκιού, που βασίζονται σε εκείνους των μικτών πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ).

Οι κανόνες ασφαλείας προβλέπουν προστατευτικό εξοπλισμό, όπως προστατευτικά μασελάκια για τα δόντια και ωτοασπίδες, και καθορίζουν επακριβώς ποια μέρη του προσώπου μπορούν να χτυπηθούν. Ο Campbell και οι αξιωματούχοι ζήτησαν επίσης εξετάσεις αίματος, σαρώσεις εγκεφάλου και ιατρικό προσωπικό επί τόπου.

Η πρωταρχική ανησυχία: «Είναι μόνο επίθεση και καθόλου άμυνα», γράφει ο Trent Reinsmith στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του UFC Bloody Elbow. «Είναι σύνηθες να βλέπουμε αγωνιζόμενους με βαριά διάσειση ή να πέφτουν εντελώς αναίσθητοι από τα χτυπήματα».

Επικρίσεις

Στο Substack the Fighting Life, ο δημοσιογράφος Ben Fowlkes περιγράφει το άθλημα ως «αυτό που θα παίρνατε αν επιτρέπατε σε 13χρονα αγόρια να εφεύρουν ένα νέο άθλημα».

Στο Twitter, ο Luke Thomas, αναλυτής μαχητικών αθλημάτων για το CBS, έγραψε: «Αν η πυγμαχία είναι να χτυπάς και να μην χτυπιέσαι, η μάχη με χαστούκια είναι κάπως το αντίθετο, όπου δέχεσαι ένα χτύπημα ανεμπόδιστα. Η επιτροπή της Νεβάδα είναι αρκετά ξεδιάντροπη». Ο Simon Samano της USA Today έγραψε: «Θα μπορούσε κάλλιστα να κλοτσάει ο ένας τον άλλον στους όρχεις».

Οι αγώνες με χαστούκια υπάρχουν σε διάφορες μορφές εδώ και χρόνια- διακωμωδούνταν στο Fox Sports ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αλλά η δημοφιλία τους εκτοξεύτηκε τις πρώτες μέρες της πανδημίας, με την ώθηση κάποιων viral βίντεο.

Πέρυσι, ένας Πολωνός αθλητής, ο Artur "Waluś" Walczak, τέθηκε νοκ άουτ αρκετές φορές σε μια εκδήλωση του Οκτωβρίου και πέθανε τον επόμενο μήνα στο νοσοκομείο αφού είχε τεθεί σε τεχνητό κώμα, σημειώνει ο Reinsmith.

Ο ίδιος ο White έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής κριτικής και αντιπαραθέσεων. Έχει πει στους μαχητές που ανησυχούν για τις αμοιβές στο UFC να «το βουλώσουν και να αγωνιστούν» και υποστήριξε την απόφαση της οργάνωσης να παρουσιάσει τον πρώην παίκτη του NFL Γκρεγκ Χάρντι, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία, αν και οι κατηγορίες απαλείφθηκαν μετά από έφεση. Είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και μίλησε στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών το 2016.

Ο Campbell δήλωσε ότι η Power Slap League ελπίζει να έχει έναν «σημαντικό τηλεοπτικό συνεργάτη» μέχρι το τέλος του έτους. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πότε θα ξεκινήσουν οι αναμετρήσεις με χαστούκια.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM