1,5 εκατ. τουρίστες περιμένει η Βραζιλία για το καρναβάλι του Ρίο

1,5 εκατ. τουρίστες περιμένει η Βραζιλία για το καρναβάλι του Ρίο Facebook Twitter
0

Περίπου 1,5 εκατομμύρια τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο αναμένεται να κατακλύσουν σε έναν μήνα τους δρόμους του Ρίου ντε Τζανέιρο για να ζήσουν από κοντά το διασημότερο καρναβάλι παγκοσμίως.

Ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος κατά 400.000 σε σύγκριση με το περασμένο έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δημοτικών αρχών.

«Καταβάλαμε τεράστιες προσπάθειες για να παρουσιάσουμε ένα πολύ όμορφο καρναβάλι και ελπίζουμε πως θα διεξαχθεί σε κλίμα ηρεμίας και χωρίς βίαια επεισόδια» επισήμανε σήμερα ο δήμαρχος του Ρίο, Μαρσέλο Κριβέλα σε μια συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε.

Επιπλέον, η τουριστική αρχή της πόλης Riotur ανακοίνωσε ότι η άφιξη αυτού του αριθμού τουριστών θα διοχετεύσει στην οικονομία το ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων ρεάλ (περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ), έναντι 3 δισεκατομμυρίων ρεάλ το 2017.

Οι δημοτικές αρχές αναμένουν επίσης ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία θα ανέλθει σε 90%.

«Το Ρίο το χρειάζεται, αυτές τις σημαντικές εκδηλώσεις να στέφονται με επιτυχία προκειμένου να έχουμε πρόσθετα έσοδα και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Riotur, Μαρσέλο Άλβες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Politico: «Εφιαλτική η Σύνοδος Κορυφής» - Η ΕΕ αντιμέτωπη με μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις

Διεθνή / Politico: «Εφιαλτική η Σύνοδος Κορυφής» - Η ΕΕ αντιμέτωπη με μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις

Τι θα συζητήσουν οι 27 ηγέτες για την άμυνα, την Ουκρανία και τον παράγοντα Τραμπ - Ποιοι οι εκ των έσω σκόπελοι που επισκιάζουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM