Η Πελόζι στέλνει επίσημα το άρθρο κατηγορίας κατά του Τραμπ στην Γερουσία

Η Πελόζι στέλνει επίσημα το άρθρο κατηγορίας κατά του Τραμπ στην Γερουσία Facebook Twitter
Η Πελόζι στέλνει επίσημα το άρθρο κατηγορίας κατά του Τραμπ στην Γερουσία (EPA)
0

Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόζι θα παραδώσει σήμερα τα άρθρα της κατηγορίας του Σώματος εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι η δίκη της Γερουσίας κατά του Τραμπ θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η Πελόζι δήλωσε ότι θα διαβιβάσει τα άρθρα της κατηγορίας σήμερα Δευτέρα, αφού ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ ανακοίνωσε την απόφασή της στη Γερουσία.

Σύμφωνα με τους κανόνες, η εκ μέρους της Γερουσίας εξέταση των άρθρων θα πρέπει να ξεκινήσει από τη 1 μ.μ. (τοπική ώρα) την επόμενη μέρα που αποστέλλονται στη Γερουσία.

Η Πελόζι σημείωσε στη δήλωσή της ότι ο Τραμπ «θα είχε το ίδιο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστεί για δίκη» με τους αρμόδιους της αποστολής του Σώματος, οι οποίοι είπε ότι «είναι έτοιμοι να αρχίσουν την νομική τους υπόθεση» εναντίον του πρώην προέδρου.

Ο Σούμερ δήλωσε την Παρασκευή ότι αυτός και ο ΜακΚόνελ εξακολουθούν να διαπραγματεύονται για τους όρους της δίκης χωρίς να διευκρινίσουν πότε θα ξεκινήσει. «Μην απατάσθε όμως: θα διεξαχθεί όντως, στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών δίκη και θα διεξαχθεί ψηφοφορία για το αν θα καταδικάσει τον πρόεδρο» διευκρίνισε.

Ο Τραμπ κατηγορήθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για υποκίνηση της εξέγερσης και εισβολής στο Καπιτώλιο  στις 6 Ιανουαρίου, και έγινε ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που διώχθηκε δύο φορές.

Η δίκη της Γερουσίας στην αρχή της θητείας του Προέδρου Τζο Μπάιντεν προκάλεσε ανησυχία και στις δύο πλευρές.  Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν αντιταχθεί έντονα στην πίεση των Δημοκρατικών να καταδικάσουν τον Τραμπ αφού έχει ήδη αποχωρήσει από το αξίωμα, αν και νομικοί μελετητές λένε ότι αυτό θα ήταν συνταγματικό.

Ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι Δημοκρατικοί δεν πρέπει να ΄διχάζουν περαιτέρω τη χώρα προσπαθώντας να καταδικάσουν τον Τραμπ, ένα επιχείρημα που η Πέλοζι έχει απορρίψει. «Δεν νομίζω ότι είναι πολύ ενοποιητικό να πούμε, ας το ξεχάσουμε και συνεχίζουμε», δήλωσε την Πέμπτη.

Οι Δημοκρατικοί από την άλλη εξέφρασαν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τη διεξαγωγή της δίκης στη Γερουσία, ενώ το Κογκρέσο προσπαθεί ταυτόχρονα να επιβεβαιώσει τους υποψηφίους του υπουργικού συμβουλίου του Μπάιντεν και να εγκρίνει τη νομοθεσία για τα μέτρα ανακούφισης από την πανδημία.

Με πληροφορίες του Guardian/Forbes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM
Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM