49 μετανάστες νεκροί από ασφυξία σε αμπάρι αλιευτικού

49 μετανάστες νεκροί από ασφυξία σε αμπάρι αλιευτικού Facebook Twitter
0

O αριθμός των μεταναστών που πέθαναν από ασφυξία ενώ επέβαιναν στο αμπάρι ενός υπερφορτωμένου αλιευτικού πλοίου στα ανοικτά της Λιβύης και τους οποίους εντόπισε ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας έχει ανέλθει στους 49, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter όπου γνωστοποιούνταν η επιχείρηση διάσωσης, το πολεμικό ναυτικό έκανε λόγο για «τουλάχιστον 40 νεκρούς» βάση των εκτιμήσεων ότι περίπου 300 επίδοξοι μετανάστες επέβαιναν στο πλοίο.

Σήμερα το μεσημέρι η νομαρχία της Κατάνης (Σικελία) ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός έχει ανέλθει σε 49 νεκρούς.

Το νορβηγικό πλοίο Siem Pilot, με το οποίο μεταφέρονται οι επιζώντες όπως επίσης οι σοροί των συνταξιδιωτών τους αναμένεται να φθάσει στην Κατάνη αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, τα θύματα, που όπως όλα δείχνουν δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις των καυσίμων, είναι στη μεγάλη τους πλειονότητα παντρεμένοι άνδρες που άφησαν στις συζύγους τους τις θέσεις στη γέφυρα του πλοίου, προκειμένου να ταξιδέψουν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Περισσότεροι από 2 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από τις αρχές του χρόνου, στην προσπάθεια τους να περάσουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη.

Περίπου 102 χιλιάδες έχουν φτάσει στην Ιταλία αυτό το διάστημα και 135 χιλιάδες στην Ελλάδα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Διεθνή / Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Το ξέσπασμα της επιδημίας ακολούθησε επιδρομή drone στον κεντρικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ουμ Νταμπακάρ, που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα ως προς την πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην πόλη Κόστι
LIFO NEWSROOM