Airbnb για πισίνες: Η νέα τάση εν μέσω πανδημίας - Πόσο κοστίζουν την ώρα οι βουτιές

Airbnb για πισίνες: Η νέα τάση εν μέσω πανδημίας - Πόσο κοστίζουν την ώρα οι βουτιές Facebook Twitter
0

Μία νέα τάση στις καλοκαιρινές στιγμές χαλάρωσης «γέννησε» η πανδημία του κορωνοϊού. Ιδιοκτήτες πισίνας νοικιάζουν σε όσους ενδιαφέρονται το χώρο, προκειμένου εκείνοι με τη σειρά τους να απολαύσουν τις βουτιές τους.

Πρόκειται για την εφαρμογή που ονομάστηκε «Airbnb για πισίνες», η οποία επιτρέπει σε όσους έχουν στο σπίτι τους πισίνα να τη νοικιάζουν με την ώρα. H Swimply δημιουργήθηκε το 2018 και γρήγορα γνώρισε μεγάλη ζήτηση, καθώς η πανδημία έκλεισε τις πισίνες των κολυμβητηρίων, με όσους ασχολούνται με το κολύμπι να αναζητούν νέους τρόπους για την άσκησή τους. Χαρακτηριστική της ζήτησης είναι ότι τον τελευταίο χρόνο παρατηρήθηκε ανάπτυξη πάνω από 4.000%, όπως αναφέρει το businessinsider.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Wall Street Journal ο συνιδρυτής του Swimply, Bunim Laskin, τον τελευταίο χρόνο έγιναν μέσω της εφαρμογής περισσότερες από 120.000  ωριαίες ενοικιάσεις πισινών.

Το κόστος ανά ώρα

Σύμφωνα με το businessinsider, στην εφαρμογή έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον περίπου 13.000 ιδιοκτήτες πισινών στις ΗΠΑ. Οι τιμές κυμαίνονται από 35 έως 50 δολάρια την ώρα, ανάλογα με την τοποθεσία.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της εταιρείας, Asher Weinberger, ο μέσος ιδιοκτήτης πισίνας κερδίζει 5.000 με 10.000 δολάρια το μήνα. Στη συνέχεια, η Swimply παίρνει προμήθεια 15% από τους ιδιοκτήτες και χρεώνει τους ενοικιαστές με 10% επί της τιμής ενοικίασης.

Με πληροφορίες από Business Insider

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM