Αμετακίνητη η κυβέρνηση Τραμπ: Η απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ μπορεί να παραταθεί για τους υπηκόους ορισμένων χωρών

Αμετακίνητη η κυβέρνηση Τραμπ: Η απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ μπορεί να παραταθεί για τους υπηκόους ορισμένων χωρών Facebook Twitter
EPA/JIM LO SCALZO
0

Ορισμένες από τις επτά μουσουλμανικές χώρες που αναφέρονται στο διάταγμα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη μετανάστευση πιθανότατα δεν θα βγουν από αυτόν τον κατάλογο των απαγορεύσεων σύντομα, διευκρίνισε σήμερα ο νέος υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Κέλι είπε πάντως ότι στους πολίτες των επτά χωρών που έχουν διπλή υπηκοότητα θα επιτραπεί να μπουν στις ΗΠΑ, εφόσον χρησιμοποιήσουν το διαβατήριο της χώρας που δεν επηρεάζεται από το μέτρο.


Σημειώνεται πως με το διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ την περασμένη Παρασκευή, απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ στους πολίτες από το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη για 90 ημέρες, ενώ απαγορεύεται και η είσοδος προσφύγων για 120 ημέρες.


Το διάταγμα προκάλεσε σύγχυση στα αεροδρόμια όλου του κόσμου, καθώς τελωνειακοί υπάλληλοι και αεροπορικές εταιρείες προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τους νέους κανονισμούς. Πολλοί προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εναντίον του διατάγματος που έχει επικριθεί σφοδρότατα από τους Δημοκρατικούς, από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και από δυτικές χώρες, συμμάχους των ΗΠΑ.


Αφότου τέθηκε σε ισχύ το διάταγμα, απαγορεύτηκε η είσοδος στις ΗΠΑ σε 721 ταξιδιώτες από τις επτά προαναφερόμενες χώρες, όπως ανέφερε ο Κέβιν ΜακΑλίναν, ο ασκών χρέη επικεφαλής της υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων.


Ο Κέλι από την πλευρά του σημείωσε ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών μετανάστευσης και τελωνείων τηρούν τις δικαστικές αποφάσεις για τη μετανάστευση και κανείς δεν τις έχει παραβιάσει σκόπιμα ή εν γνώσει του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM
Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM