Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ για την ασφάλεια των Κούρδων στην Συρία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ για την ασφάλεια των Κούρδων στην Συρία Facebook Twitter
EPA
0

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενων συνομιλιών των ΗΠΑ με τη Ρωσία στο ζήτημα της παροχής εγγυήσεων για την ασφάλεια των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία.


Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Τζον Μπόλτον στον δημοσιογράφο Χιού Χιούιτ.


«Οι Κούρδοι βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ο πρόεδρος (ο Ντόναλντ Τραμπ) αφού μίλησε με τον πρόεδρο (της Τουρκίας) Ερντογάν, σκέφτεται ότι οι Κούρδοι ήσαν δικοί μας σύμμαχοι και πρέπει να τους διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα υποφέρουν.

Γι αυτό ακριβώς το θέμα διεξάγουμε συνομιλίες με την Τουρκία. Θα μιλήσουμε και με την Ρωσία για το θέμα αυτό, εάν είναι αναγκαίο» δήλωσε ο Τζόν Μπόλτον όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την δήλωση της Ρωσίας, ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος των Κούρδων με την Δαμασκό.

«Και φυσικά στην Ρωσία θα άρεσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο» είπε ο Μπόλτον, υπονοώντας τον έλεγχο που θέλει να έχει η Δαμασκός στις περιοχές των Κούρδων.

Σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η αποκατάσταση του ελέγχου των εδαφών που κατοικούνται από Κούρδους από την κυβέρνηση της Συρίας, θα ενισχύσει την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, επισημαίνοντας την σημασία του διαλόγου των Κούρδων με την Δαμασκό.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μπόλτον στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Ισραήλ (πριν επισκεφθεί την Τουρκία) είχε δηλώσει ότι «η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία θα πρέπει να γίνει, λαμβάνοντας υπόψη το ότι θα πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια εκείνων που πολέμησαν στο πλευρό των ΗΠΑ ενάντια στο "Ισλαμικό Κράτος" και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM