Αντιεμβολιαστές σχεδίαζαν σαμποτάζ σε εμβολιαστικά κέντρα

Αντιεμβολιαστές σχεδίαζαν σαμποτάζ σε εμβολιαστικά κέντρα Facebook Twitter
0

Νέα επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας κυρίως στις ευρύτερες περιοχές της Γένοβας και της Φλωρεντίας πραγματοποιήθηκε χθες, με 29 εφόδους και άλλες τόσες κλήσεις σε απολογία για καταστροφές, βίαιες πράξεις, πρόκληση ζημιών σε εμβολιαστικά κέντρα και συμμετοχή σε μυστική, παράνομη οργάνωση.

Μέσω διαδικτύου, και πιο συγκεκριμένα με χρήση του Telegram, οι κατηγορούμενοι αντάλλασσαν βίντεο με θέμα «πώς να κάνετε σαμποτάζ και να προκαλέσετε καταστροφές σε κέντρα εμβολιασμού χωρίς να σας ανακαλύψουν».

Προσπαθούσαν, μάλιστα, να κρατήσουν κρυφή  την ταυτότητά τους, αλλά να συμμετέχουν στα διάφορα τσατ μόνον με ειδικούς κωδικούς. 

Πρόκειται για την δεύτερη επιχείρηση κατά αντιεμβολιαστών μέσα σε λιγότερο από σαράντα οκτώ ώρες. Η εισαγγελία του Τορίνο διέταξε την Τρίτη άλλες 18 εφόδους και 3 συλλήψεις, πάντα με κατηγορίες για συμμετοχή σε βίαιες οργανώσεις. «Θα πάμε στις διαδηλώσεις και τα πετάξουμε βόμβες, φτάνει με την δικτατορία», έγραφαν στο ίντερνετ οι αντιεμβολιαστές.

Πιθανό lockdown για ανεμβολίαστους

Οι στόχοι των υγειονομικών και εισαγγελικών αρχών είναι δυο: να αποφευχθούν νέα επεισόδια και να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται η αύξηση των κρουσμάτων. Σχεδόν όλοι οι κεντροδεξιοί περιφερειάρχες του ιταλικού Βορρά θέλουν να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι έμποροι, παράλληλα, φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει μεγάλη μείωση της αγοραστικής κίνησης τις κρίσιμες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, αν δεν εξασφαλιστούν συνθήκες ακόμη μεγαλύτερης ασφάλειας.

Αρχικά η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ήταν αρνητική και πολλοί ειδικοί είχαν αναφερθεί σε ενδεχόμενη αντισυνταγματικότητα των όποιων μέτρων μπορεί να αφορούν μόνον συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Χθες, όμως, ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρ, δήλωσε ότι αν οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα γίνουν κίτρινες και μετά πορτοκαλί (με νέες, αυστηρές απαγορεύσεις) τότε μπορεί όντως να εφαρμοστεί ένα επιλεκτικό lockdown για τους ανεμβολίαστους πολίτες.  Η αμεσότερη αναφορά, σύμφωνα με τους σχολιαστές, είναι πρώτα απ΄ όλα στην περιφέρεια Άνω Αδίγη στα σύνορα με την Αυστρία.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM