Αυστραλός έδεσε με καλώδια τρία παιδιά που κολυμπούσαν στην πισίνα του

Αυστραλός έδεσε με καλώδια τρία παιδιά που κολυμπούσαν στην πισίνα του Facebook Twitter
0

Ένας Αυστραλός χρησιμοποίησε καλώδια για να δέσει και να κρατήσει τρία παιδιά που «συνέλαβε» να κολυμπούν στην πισίνα του σπιτιού του, μέχρι να έρθει η αστυνομία. 

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Matej Radelic, 46 ετών, έδεσε τα τρία παιδιά με καλώδια (cable ties) και κάλεσε την αστυνομία. Το «έγκλημά» τους; Είχαν «εισβάλλει» στην ιδιοκτησία του και είχαν μπει να κολυμπήσουν στην πισίνα του. Επρόκειτο για τρία παιδιά, ηλικίας έξι, επτά και οκτώ ετών - τα οποία μάλιστα βγήκαν αμέσως από την πισίνα όταν τους το είπε και κάθισαν να τα δέσει!

Τελικά, ο 46χρονος βρέθηκε ο ίδιος κατηγορούμενος για βαριά επίθεση κατά τριών ατόμων, με τους εισαγγελείς να υποστηρίζουν ότι οι ενέργειές του ήταν «απάνθρωπες» και παράλογες. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι ο κ. Radelic είχε προβεί σε νόμιμες συλλήψεις πολιτών. Το Δικαστήριο Broome Magistrates άκουσε και τα δύο μέρη και συμφώνησε ότι η συμπεριφορά των παιδιών συνιστούσε «παράβαση και εγκληματική ζημία», αλλά όλα ήταν κάτω από την ηλικία ποινικής ευθύνης, η οποία είναι 10 ετών στη Δυτική Αυστραλία.

Σύμφωνα με το ABC, ο δικαστής Ντιν Πότερ έκρινε τον άνδρα ένοχο βαριάς επίθεσης κατά των δύο από τα τρία παιδιά, καθώς το μεγαλύτερο παιδί κρατήθηκε για μικρότερο χρονικό διάστημα και μπόρεσε να φύγει σύντομα. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 δολαρίων Αυστραλίας, με αναστολή για 12 μήνες.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε η κλήση του 46χρονου προς την άμεση δράση, όπου ακούγεται να λέει ότι τα δεμένα παιδιά δεν τραυματίστηκαν, αλλά «φοβήθηκαν και έκλαιγαν». «Ναι, για φαντάσου», ακούγεται να του απαντούν.

Όταν έφτασε στο σπίτι του η αστυνομία - που βρίσκεται σε απόσταση 2000km βορειοανατολικά του Περθ- ο 46χρονος φαίνεται να λέει απογοητευμένος: «Εννοώ ότι δεν υπάρχουν συνέπειες για τίποτα», αναφερόμενος στα παιδιά και στη συνέχεια: «Τι θα έκανες;... Αν νομίζεις ότι πρέπει να πάω φυλακή, θα το κάνω».

Ο εισαγγελέας της αστυνομίας Mícheál Gregg υποστήριξε ότι η πράξη του ήταν «δυσανάλογη» καθώς τα παιδιά συμμορφώθηκαν όταν τους ζητήθηκε να βγουν από την πισίνα και να καθίσουν. «Οι συνθήκες απλά δεν δικαιολογούν οποιαδήποτε χρήση βίας», είπε.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στη Μιανμάρ: Κατέρρευσε ιστορική γέφυρα του 1934 από το σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

Διεθνή / Σεισμός στη Μιανμάρ: Κατέρρευσε ιστορική γέφυρα του 1934 από το σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

Η γέφυρα, κατασκευασμένη πριν από 91 χρόνια κατά την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατίας, υπήρξε για δεκαετίες βασική αρτηρία μετακίνησης στην περιοχή, ενώ αποτελούσε και σύμβολο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Μιανμάρ
LIFO NEWSROOM
Η Ιαπωνία αποκαλύπτει το πρώτο σχέδιο εκκένωσης 100.000 αμάχων από νησιά κοντά στην Ταϊβάν σε περίπτωση σύρραξης

Διεθνή / Η Ιαπωνία αποκαλύπτει το πρώτο σχέδιο εκκένωσης 100.000 αμάχων από νησιά κοντά στην Ταϊβάν σε περίπτωση σύρραξης

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Γκεν Νακατάνι δήλωσε πως νιώθει «έντονη αίσθηση κινδύνου» από την αυξανόμενη ένταση και επεσήμανε την ανάγκη «λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων για την άμυνα της χώρας»
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος ακυρώνει τις υποχρεώσεις του λόγω «προσωρινών παρενεργειών» από τη θεραπεία για τον καρκίνο

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος ακυρώνει τις υποχρεώσεις του λόγω «προσωρινών παρενεργειών» από τη θεραπεία για τον καρκίνο

Η διάγνωση του καρκίνου είχε ανακοινωθεί από το Παλάτι τον Φεβρουάριο του 2024, ωστόσο οι δημόσιες εμφανίσεις του βασιλιά τα τελευταία 24ωρα έδιναν την εικόνα πλήρους ανάκαμψης
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Καταστολή στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, μαζικές διώξεις δημοσιογράφων και εντάσεις με την ΕΕ

Διεθνή / Τουρκία: Καταστολή στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, μαζικές διώξεις δημοσιογράφων και εντάσεις με την ΕΕ

Η τουρκική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες διώξεις, με σχεδόν 1.900 πολίτες να έχουν συλληφθεί λόγω της συμμετοχής τους στις διαδηλώσεις υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM