Κάτω από τα παράκτια νερά του ιαπωνικού νησιού Yonaguni της Ιαπωνίας βρίσκεται μια σειρά από μυστηριώδεις πέτρες, που θα μπορούσαν να είναι είτε βράχοι που πήραν συμμετρική μορφή από τα φυσικά φαινόμενα είτε πρόκειται για μια «χαμένη Ατλαντίδα».
Έχουν περάσει 35 χρόνια από την τυχαία ανακάλυψη του σημείου και τα περίεργα συμμετρικά σχήματα και οι δομές του «Μνημείου Yonaguni» έχουν οδηγήσει σε έντονη συζήτηση για την πραγματική προέλευσή του.
Θα μπορούσαν πραγματικά τα περίεργα σχήματα αυτού του πέτρινου μορφώματος να αποτελούν ένδειξη για έναν χαμένο ιαπωνικό πολιτισμό πριν από χιλιάδες χρόνια, ή είναι απλώς ένα εκπληκτικό παράδειγμα φυσικής γεωλογίας βαθιά κάτω από τη θάλασσα; Το ερώτημα αυτό διχάζει μέχρι και σήμερα, αν και η επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί.
Το Γιοναγκούνι (Yonaguni Jima) είναι ένα νησί που βρίσκεται κοντά στο νότιο άκρο του αρχιπελάγους Ρίου Κίου της Ιαπωνίας, περίπου 120 χιλιόμετρα από την ανατολική ακτή της Ταϊβάν. Το 1986, ένας δύτης αντίκρισε έναν ασυνήθιστο πέτρινο όγκο. O δύτης που ανακάλυψε κατά λάθος τους βράχους υποστηρίζει ότι οι πέτρες που βρίσκονται κάτω από τη θάλασσα, έχουν φτιαχτεί από ανθρώπους και αυτό ισχυρίζεται ότι αποδεικνύεται από έναν βράχο που είναι σαν σπειροειδή σκάλα.
O Καθηγητής Massaki Kimura που ερεύνησε την περιοχή εκτίμησε ότι είναι δύσκολο τα ευρήματα κάτω από τη θάλασσα να οφείλονται μόνο στη φύση και υπάρχουν τεράστιες ενδείξεις για ανθρώπινη παρέμβαση. Ο επαγγελματίας δύτης, Kenzo Watamaka, επίσης πιστεύει ότι όλοι αυτοί οι βράχοι είναι δημιούργημα της φύσης. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των γεωλόγων και των επιστημόνων που έχουν μελετήσει τους βράχους είναι βέβαιοι ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι είναι μια «χαμένη Ατλαντίδα».
Οι μυστηριώδεις αυτές δομές, εκτιμούν, είναι απλά μια μη συνηθισμένη φυσική μεταμόρφωση.
Με πληροφορίες από BBC
σχόλια