Βέλγιο: Έφηβος ομολόγησε τη δολοφονία ενός δημάρχου - Του έκοψε τον λαιμό σε νεκροταφείο

Βέλγιο: Έφηβος ομολόγησε τη δολοφονία ενός δημάρχου - Του έκοψε τον λαιμό σε νεκροταφείο Facebook Twitter
EPA (φωτογραφία αρχείου)
2

Ένας έφηβος στο Βέλγιο, που κατηγορούσε τον δήμαρχο της πόλης του για την αυτοκτονία του πατέρα του, αφότου τον απέλυσαν από τη δουλειά του στον δήμο, ομολόγησε ότι έκοψε τον λαιμό του πολιτικού σε ένα κοιμητήριο, τη νύχτα της Δευτέρας, μετέδωσε η δημόσια βελγική τηλεόραση RTBV.


Η δολοφονία του 71χρονου Αλφρέντ Γκαντέν, δημάρχου της Μουσκρόν και πρώην βουλευτή του τοπικού κοινοβουλίου, σόκαρε όλη τη χώρα. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το έγκλημα.


Οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι ένας άνδρας παραδόθηκε στην αστυνομία στη Μουσκρόν, μια βιομηχανική πόλη 57.000 κατοίκων κοντά στη γαλλική πόλη Λιλ. Απέφυγαν όμως να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Το RTBF, επικαλούμενο πηγές στις οποίες περιλαμβάνεται και ο συνήγορος του υπόπτου, ανέφερε ότι είναι 18 ετών και ότι ομολόγησε στην αστυνομία. Ο νεαρός είπε ότι ήθελε να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, ο οποίος αυτοκτόνησε πριν από δύο χρόνια, αφότου έχασε τη δουλειά του στον δήμο. Αφού σκότωσε τον δήμαρχο, τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία και περίμενε να τον συλλάβουν. Στο σημείο του εγκλήματος βρέθηκε ένα κοπίδι.


Το νεκροταφείο βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του Γκαντέν, ο οποίος είχε αναλάβει και καθήκοντα επιστάτη και πήγαινε κάθε βράδυ εκεί για να κλειδώσει τον χώρο.


Σύμφωνα πάντα με το RTBF, ο νεαρός περίμενε να ενηλικιωθεί για να διαπράξει το έγκλημα ώστε να μην θεωρηθεί υπεύθυνη η μητέρα του, που επίσης εργάζεται στον δήμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια