Βέλγος 103 ετών τρέχει μαραθωνιο στον κήπο του - Για την έρευνα κατά του κορωνοϊού

Βέλγος 103 ετών τρέχει μαραθωνιο στον κήπο του - Για την έρευνα κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Από την ιατρική στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων αποφάσισε να περάσει ένας Βέλγος 103 ετών με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για έρευνες που εστιάζουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο Αλφονς Λεμποένς, από το Λέουβεν του Βελγίου, αποφάσισε μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει ολοκληρώσει έναν μαραθώνιο. Να κάνει 42 χιλιόμετρα περπατώντας καθημερινά ενάμιση με δύο χιλιόμετρα στον κήπο του σπιτιού του.

«Δεν χρειάζεται να ξεκουραστώ μετά. Περισσότερα είναι τα προβλήματα που έχω με τα μάτια μου» δήλωσε ο Λεμποένς στο Reuters.

 

Δίπλα του σ' αυτή την προσπάθεια έχει τον γυμναστή εγγονό του που φροντίζει για το καθημερινό του πρόγραμμα.

Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρώσει θα διατεθεί στο πανεπιστήμιο του Λέουβεν. Μέχρι στιγμής οι δωρεές που έχει λάβει ξεπερνούν τα 6.000 ευρώ.

Ο πρώην γιατρός εμπνεύστηκε από τον 100 ετών Βρετανό, Τομ Μουρ, ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από 30 εκατομμύρια λίρες περπατώντας στην αυλή του σε μια προσπάθεια να βοηθήσει με το δικό του τρόπο στη μάχη κατά της COVID.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM