Βενεζουέλα: Μεγαλύτερα χαρτονομίσματα τυπώνει ο Μαδούρο

Βενεζουέλα: Μεγαλύτερα χαρτονομίσματα τυπώνει ο Μαδούρο Facebook Twitter
3

Απέναντι στην έλλειψη ρευστότητας και στον πληθωρισμό που καλπάζει, η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας (BCV) θα τυπώσει χαρτονομίσματα των 500 και των 5.000 μπολίβαρ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Μαδούρο πρόσθεσε ότι τα νέα αυτά χαρτονομίσματα θα τεθούν προσεχώς στην κυκλοφορία. Σήμερα τα χαρτονομίσματα με τη μεγαλύτερη αξίας είναι αυτά των 100 μπολίβαρ, ποσό που επιτρέπει την αγορά μιας καραμέλας.

Εδώ και μια εβδομάδα, οι πολίτες της Βενεζουέλας είναι αντιμέτωποι με σοβαρή έλλειψη ρευστότητας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές αναμονής έξω από τις τράπεζες και μπροστά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Το φαινόμενο αυτό συμπίπτει με μια πτώση του μπολίβαρ --που γνώρισε τους τελευταίους τρεις μήνες υποτίμηση 75% σε σχέση με το δολάριο-- και με έναν ανεξέλεγκτο πληθωρισμό που αναμένεται να φθάσει το 475% φέτος, σύμφωνα με το ΔΝΤ, και στη συνέχεια να εκτοξευθεί στο 1.660% το 2017.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Αυτο ελειπε απο την Βενεζουελα, ενα μεγαλυτερο χαρτονομισμα, τωρα ολα τα προβληματα τους λυθηκαν...Τελος παντων, αν θελουν βοηθεια σε αυτη την στρατιγικη εχουμε πολλους εγχωριους "εξυπνους" να στειλουμε για βοηθεια.