Διάσωση και στην Ισπανία

Διάσωση και στην Ισπανία Facebook Twitter
0

Τη βοήθεια της Ευρώπης ζήτησε τελικά, σύμφωνα με την Εl Ρais η Ισπανία προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του τραπεζικού της τομέα. Σύμφωνα με την εφημερίδα,  τα χρήματα που προσφέρονται από το μηχανισμό θα είναι 100 δις ευρώ και ο τρόπος χορήγησης της θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Όλα έγιναν στην τηλεδιάσκεψη που τελείωσε πριν από λίγο με τη συμμετοχή μάλιστα της Κριστίν Λαγκάρντ. Ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε πάντως ότι το ΔΝΤ δεν θα συνεισφέρει στο πακέτο  αλλά θα προσφέρει τη βοήθεια του στο σχεδιασμό του. Οι σκληροί της τηλεδιάσκεψης ήταν σύμφωνα με την El Pais, οι συνήθεις, δηλαδή η Ολλανδία και η Φινλανδία που ζήτησαν "βαριά" ανταλλάγματα. Η Ισπανία αφήνει να διαρρεύσει ότι η βοήθεια θα αφορά καθαρά τον τραπεζικό τομέα.

Επισήμως πάντως αναμένεται να επαληθευτούν και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας που αναμένονται από στιγμή σε στιγμή αλλά και  στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM