Δημητρακόπουλος στην Corriere Della Sera: Η Καϊλή νιώθει προδομένη - «Η καρδιά της αιμορραγεί για την κόρη της»

Δημητρακόπουλος στην Corriere Della Sera: Η Καϊλή νιώθει προδομένη - «Η καρδιά της αιμορραγεί για την κόρη της» Facebook Twitter
0

Στην ιταλική Corriere della Sera μίλησε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, περιγράφοντας τη ζωή της Χαρέμ, αλλά και το πώς νιώθει για τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Όπως υποστήριξε «ζει ένα εφιάλτη στη φυλακή, μια καταστροφή, επειδή είναι αθώα. Το μόνο άτομο που την επισκέφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν ο πατέρας της». 

Ερωτηθείς γιατί μετά την ακροαματική διαδικασία της 22ας Δεκεμβρίου δεν ασκήθηκε έφεση στην απόφαση παράτασης προφυλάκισης, ο ίδιος ανέφερε πως, παρότι υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές δικαστικές αρχές, αν η προσφυγή σε έφεση απορριπτόταν, οι πιθανότητες αποφυλάκισης της Καϊλή θα ήταν στο μέλλον μηδαμινές. 

Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι κατηγορίες «είναι πολύ ασαφείς και δε βασίζονται σε πραγματικές περιστάσεις, αλλά μόνο στο γεγονός πως τα χρήματα βρέθηκαν στο ίδιο σπίτι που η Καϊλή μοιράζεται με τον σύντροφό της». 

Στην ερώτηση πώς αισθάνεται η Ελληνίδα ευρωβουλεύτρια, ο ίδιος απάντησε «προδομένη μετά από όσα διάβασε στο φάκελο της έρευνας. Το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της. Πριν από τη σύλληψή της δε γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της. Δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε». 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η προφυλάκισή της είναι λανθασμένη καθώς δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, δεν ήταν φυγάς και δεν θα μπορούσε να εξαφανίσει τα στοιχεία της έρευνας». 

Ως προς τη σχέση Τζιόρτζι και Παντσέρι, ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε πως η εντολέας του «γνώριζε πως οι δύο τους συνεργάζονταν για χρόνια. Δεν είχε αντιληφθεί ωστόσο τον βαθμό και το είδος της συνεργασίας και θα ήταν μια επώδυνη έκπληξη αν οι κατηγορίες σε βάρος τους επιβεβαιωθούν στο δικαστήριο». 

Ερωτηθείς αν η πελάτης του έχει ψηφίσει ποτέ στο ευρωκοινοβούλιο βάσει υπόδειξης των Τζιόρτζι ή Παντσέρι, ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε κατηγορηματικά πως η Καϊλή «ψήφιζε πάντα σύμφωνα με τη συνείδησή της, ούτε ο Παντσέρι ούτε ο πατέρας του παιδιού της επηρέασαν ποτέ την ψήφο της». Μάλιστα, επικαλούμενος την κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ, τις συναντήσεις της προέδρου Μετσόλα με υπουργό του Κατάρ, αλλά και την προώθηση των εμπορικών επαφών από τον Ζοζέπ Μπορέλ, ο ίδιος χαρακτήρισε «υποκριτικό» το να ισχυρίζεται κανείς πως η Καϊλή είχε προσπωική ατζέντα για το Κατάρ. 

Στην ερώτηση αν, όταν αποφυλακιστεί, θα παραμείνει στο Βέλγιο ή θα επιστρέψει στην Αθήνα, ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε πως «θα παραμείνει στο Βέλγιο και θα αγωνιστεί μέχρι να αναγνωριστεί η αθωότητά της».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην ούτε δύο χρόνων κόρη της, τόνισε πως «η καρδιά της αιμορραγεί για το 22 μηνών μωρό της που είναι μόνο του αυτή τη στιγμή και ζει με τον ηλικιωμένο παππού του». 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και ΜάοΗ Σκοτεινή Πολιτική Σκηνή

Διεθνή / Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και Μάο

Η Κίνα παραμένει μυστήριο για τον κόσμο: οι καθαρισμοί της ηγεσίας υπό τον Σι Τζινπίνγκ θυμίζουν Στάλιν και Μάο, ενώ οι φήμες και οι πολιτικές αναταράξεις προκαλούν ανησυχία διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Διεθνή / Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, κυρίως τουρίστες από Ινδία, Κίνα και Φιλιππίνες, επέστρεφαν από το Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη
LIFO NEWSROOM
Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Διεθνή / Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Ο «λιμός της Γάζας» θα «μπορούσε να είχε αποφευχθεί» αν δεν υπήρχε «η συστηματική παρεμπόδιση του Ισραήλ», τόνισε ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, ο Τομ Φλέτσερ
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM