Ε.Ε.: Άρση περιορισμών για τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ

Ε.Ε.: Άρση περιορισμών για τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την Τετάρτη την άρση του απαγορευτικού στην είσοδο επιβατών που ταξιδεύουν για μη απαραίτητους λόγους στις χώρες-μέλη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια ένεση στην τουριστική κίνηση της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι πρεσβευτές των 27 χωρών της ΕΕ συμφώνησαν στις Βρυξέλλες να προσθέσουν τις ΗΠΑ και άλλες χώρες όπως η Αλβανία, η Σερβία και η Βόρεια Μακεδονία στον κατάλογο των χωρών από τις οποίες επιτρέπεται η είσοδος για λόγους αναψυχής, όπως ανέφεραν Ευρωπαίοι διπλωμάτες στο πρακτορείο Reuters.

Έτσι από τις επόμενες ημέρες θα διευκολύνονται τα ταξίδια των Αμερικανών πολιτών στις χώρες της ΕΕ, όπως και αυτών που προέρχονται από την Αλβανία, τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

Μεγάλη ζήτηση για ταξίδια από ΗΠΑ προς Ελλάδα

Η Ελλάδα ευελπιστεί φέτος να δεχτεί μεγάλο όγκο Αμερικανών τουριστών, με δεδομένη και τον προγραμματισμό των αμερικανικών και άλλων αεροπορικών εταιριών για απ’ ευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών που ίσως φτάσουν και τις εννιά ημερησίως τον Αύγουστο. Κατά τη προπέρσινη χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, η Ελλάδα υποδέχθηκε τουλάχιστον 1,18 εκατομμύρια Αμερικανούς επισκέπτες.

Επιπλέον, το 2019 η Ελλάδα δέχθηκε πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες από τη Σερβία και άλλους τόσους από τη Βόρεια Μακεδονία, δύο χώρες που έχουν τη βόρεια Ελλάδα ως τον αγαπημένο τους θερινό προορισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM
Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Διεθνή / Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Παρά τις υποσχέσεις του Πούτιν για ήρωες στρατιώτες, δεκάδες Ρώσοι που πολέμησαν στην Ουκρανία πέφτουν θύματα ληστειών και απάτης από κρατικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, με σημαντικά ποσά μισθών και αποζημιώσεων να χάνονται
LIFO NEWSROOM
Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM