Ελβετία- Μετάλλαξη Όμικρον: Σε καραντίνα 2.000 άτομα μετά από δύο κρούσματα σε σχολείο

Ελβετία- Μετάλλαξη Όμικρον: Σε καραντίνα 2.000 άτομα μετά από δύο κρούσματα σε σχολείο Facebook Twitter
EPA/LAURENT GILLIERON
0

Περίπου 2.000 άνθρωποι, εκ των οποίων 1.600 παιδιά, τέθηκαν σε καραντίνα μετά την ανακάλυψη δύο κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον σε κάποια από τις εγκαταστάσεις του Ecole internationale de Genève.

«Αυτά τα δύο κρούσματα είχαν στενή ενδοοικογενειακή σχέση με ένα πρόσωπο που διαγνώστηκε θετικό κι επέστρεψε από ταξίδι στη Νότια Αφρική», ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές του καντονιού Βω, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ιδιωτικού σχολείου, και του καντονιού της Γενεύης, σε κοινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις αρχές, «πρόκειται για το πρώτο μέτρο αυτού του εύρους», αφότου επιβεβαιώθηκε η παρουσία της Όμικρον στην Ελβετία αυτήν την εβδομάδα.

«Δεν έχουμε παρατηρήσει μέχρι τώρα μολύνσεις στην ευρύτερη περιοχή της Γενεύης ούτε του Βω. Αυτό το στοιχείο μας επιβάλλει σήμερα, για προληπτικούς λόγους, να αποφασίσουμε την επιβολή αυστηρών μέτρων», διευκρινίζουν οι αρχές.

«Είναι αναγκαίο να φρενάρουμε την εισαγωγή της παραλλαγής στα εδάφη μας. Όταν καταγραφεί, είναι επίσης απαραίτητο να μειώσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τη μετάδοση στην Ελβετία», τονίζουν.

Η καραντίνα θα διαρκέσει 10 ημέρες και οι μαθητές όπως και οι εκπαιδευτικοί των εγκαταστάσεων του Σατενιερέ, που βρίσκεται κοντά στη Γενεύη, θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ PCR. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις φιλοξενούν ένα δημοτικό σχολείο και ένα γυμνάσιο.

Οι οικογένειές τους θα πρέπει επίσης να ελεγχθούν στο πλαίσιο της έρευνας για την παραλλαγή Όμικρον, που καταγράφηκε για πρώτη φορά στη νότια Αφρική, στα τέλη Νοεμβρίου και έκτοτε έχει εντοπιστεί σε δεκάδες χώρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM