Επαρχία της Ινδονησίας απαγορεύει σε άντρες και γυναίκες να γευματίζουν μαζί

Επαρχία της Ινδονησίας απαγορεύει σε άντρες και γυναίκες να γευματίζουν μαζί Facebook Twitter
Οι εστιάτορες θα είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή της νομοθεσίας, λένε οι αρχές
0

Απαγόρευση σε άντρες και γυναίκες να γευματίζουν μαζί, εκτός αν είναι παντρεμένοι ή συγγενείς, καθιέρωσε μια μικρότερη επαρχία που ανήκει διοικητικά στην επαρχία Ατσέχ, στην Ινδονησία. 

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, αυτή η ρύθμιση θα βοηθήσει τις γυναίκες «να συμπεριφέρονται καλύτερα». 

Η Ατσέχ είναι ίσως η πιο συντηρητική επαρχία της χώρας που έχει τον μεγαλύτερο πλειοψηφικό μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο και η μοναδική στην οποία εφαρμόζεται ο ισλαμικός νόμος.

Στο παρελθόν έχει γίνει αντικείμενο μεγάλης κριτικής για άλλους περιορισμούς που θέτει στις γυναίκες. Επίσης εφαρμόζει τιμωρίες, όπως το δημόσιο μαστίγωμα,  σε ανθρώπους που κρίνονται ένοχοι ως ομοφυλόφιλοι, έπαιζαν τυχερά παιχνίδια ή έπιναν αλκοόλ. 

Σύμφωνα με την καινούργια ρύθμιση, οι γυναίκες στη συνοικία Bireuen στο νησί της Σουμάτρα, δε θα μπορούν να κάθονται μαζί με άντρες στο ίδιο τραπέζι σε εστιατόρια και καφέ, εκτός αν συνοδεύονται από το σύζυγο τους ή κάποιον άντρα που είναι στενός συγγενής τους. 

Η ίδια απαγόρευση θα ισχύει και για συναδέλφους που γευματίζουν στο χώρο εργασίας. 

Πριν τρία χρόνια η πρωτεύουσα της επαρχίας, Μπάντα Ατσέχ, είχε απαγορεύσει την είσοδο ασυνόδευτων γυναικών,σε χώρους διασκέδασης, όπως τα καφέ, μετά τις 11 το βράδυ. 

Mε πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM