Επιμένει ο Ακάρ: Έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα όπως το 1974

Επιμένει ο Ακάρ: Έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα όπως το 1974 Facebook Twitter
EPA
1

«Έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα όπως και το 1974» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ τονίζοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Ειδικότερα, σε ομιλία του σε τελετή για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ο Τούρκος υπουργός είπε «είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην 'γαλάζια πατρίδα' μας συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου και των περιχώρων της». «Η Κύπρος είναι δική μας εθνική υπόθεση. Οι απόψεις και προσεγγίσεις μας σε αυτό το θέμα είναι καθαρές», είπε.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμη ότι η χώρα του είναι υπέρ μας βιώσιμης και περιεκτικής λύσης στην Κύπρο. «Πιστεύουμε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί η ειρήνη, η γαλήνη και η σταθερότητα στο νησί. Επιδεικνύουμε μια θέση αρχής και στο θέμα του δίκαιου διαμοιρασμού των πηγών της ανατολική Μεσογείου. Από την άλλη, όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Τ/Κ αδελφών μας το 1974, έχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα. Εμείς ως εγγυήτρια δύναμη θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και δικά μας δικαιώματα και τα δικαιώματα των Τ/Κ αδελφών μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», ανέφερε.

Ο Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε ακόμα ότι ως Τουρκία αναφέρονται «στο διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας, τη φιλία, την επίλυση των προβλημάτων με ήρεμο και ήσυχο τρόπο, σε στρατηγική συνεργασία, στο πνεύμα συμμαχίας μέσα στο ΝΑΤΟ». Ωστόσο ανέφερε πως «αν δεν μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο των προηγούμενων συμφωνιών και των διαπραγματεύσεων, εμείς θα κινηθούμε μόνοι μας, λέμε ότι έχουμε και Β και Γ σχέδιο». «Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση απειλή. Θέλω να γίνει καλά αντιληπτό».

«Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας, των σχέσεων καλής γειτονίας, σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας, είμαστε υπέρ της εξέλιξης των γεγονότων με αυτό τον τρόπο», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου / ΚΥΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM