Ερντογάν: Ελλάδα, ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ προστατεύουν τρομοκράτες

Ερντογάν: Ελλάδα, ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ προστατεύουν τρομοκράτες Facebook Twitter
0

Κατηγορίες για υπόθαλψη τρομοκρατών εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε το πρωί του Σαββάτου ότι «η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της ΕΕ προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO».

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα υποστηρίζει πως μέλη της FETO συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, ως ακόλουθοι του εξόριστου στις ΗΠΑ Τούρκου ιμάμη Φετιουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της «Καθημερινής» στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Αθήνα ότι στηρίζει τις τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις μέσω του «στρατοπέδου του Λαυρίου», καθώς και ότι φιλοξενεί πολλούς Γκιουλενιστές, οι οποίοι μέσω της Ελλάδας φεύγουν στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγόρησε ευθέως τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν ότι «κρύβει τον Γκιουλέν».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι αν ενισχυθούν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, η διαδικασία για τα μαχητικά F-16 που θέλει η Τουρκία θα προχωρήσει πιο γρήγορα.

«Τον επόμενο μήνα ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα σε σχέση με τα F-16. Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικανοί θα είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τα F-16», είπε χαρακτηριστικά. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Διεθνή / Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Η στρατηγική των ΗΠΑ για την ειρήνη φαίνεται να βασίζεται στον κατευνασμό του Κρεμλίνου. Άλλοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν δράση για να διαμορφώσουν το τελικό παιχνίδι του πολέμου.
LIFO NEWSROOM
Διχασμένοι οι Μαερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Διεθνή / Διχασμένοι οι Αμερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Oι Αμερικανοί αξιολογούν τις επιδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ με βάσει τη δημοφιλία του, το αν έχει θέσει σωστές προτεραιότητες και το αν η πολιτική του οδηγεί τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση
LIFO NEWSROOM